Ατσάλινο ποτάμι φωτιάς στην Ξάνθη: Εκπαιδευόμαστε όπως θα πολεμήσουμε – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ατσάλινο ποτάμι τεθωρακισμένων και πυροβολικού πλημμύρισε με την λάβα της φωτιάς το πεδίο βολής «Πετρωτών» στην Ξάνθη.

του Χρήστου Μαζανίτη

Με σύνθημα «Εκπαιδευόμαστε όπως θα πολεμήσουμε» πραγματοποιήθηκαν από τις 18 ως τις 22 Οκτωβρίου στο Πεδίο Βολής Πετρωτών Ξάνθης οι βολές Πυροβολικού Β΄ εξαμήνου 2022, με τη συμμετοχή προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων Μονάδων Πυροβολικού του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»).

Κατά τη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες αιτήσεως, συντονισμού και εκπομπής πυρών υποστηρίξεως με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συνέργειας των εμπλεκόμενων στις επιχειρήσεις, κάνοντας πράξη την αρχή «εκπαιδεύομαι όπως θα πολεμήσω».

Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν βολές από αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109, PzH 2000GR.

Ο ουρανός γέμισε φωτιά από Συστήματα Πολλαπλών Εκτοξευτών RΜ-70 (ΠΕΠ RΜ-70), τα οποία υποστηρίχτηκαν από τους «ινδιάνους» της Αεροπορίας Στρατού – των Ελικοπτέρων Αναγνωρίσεως ΟΗ – 58D KIOWA για αναγνώριση και κατάδειξη στόχων.

Την τελευταία μέρα των βολών παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο οποίος διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού στην τεχνική και τακτική χρησιμοποίηση των οπλικών συστημάτων κατά την εκτέλεση των βολών.

Ξάνθη Βολές

Ξάνθη Βολές

Ξάνθη Βολές

Ξάνθη Βολές

Ξάνθη Βολές

Ξάνθη Βολές

Ξάνθη Βολές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ