Ουκρανία: Ανακοίνωσε νέες ανακαταλήψεις στα βορειοανατολικά

Την ανακατάληψη τεσσάρων χωριών στην βορειοανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, ενώ η Μόσχα επιμένει με νέο «κύμα» επαφών στην Δύση στο σενάριο της βρώμικης βόμβας, το οποίο πάντως και αυτή την φορά οι δυτικοί αξιωματούχοι το απέρριψαν.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι εκδίωξε τις ρωσικές δυνάμεις από τέσσερα χωριά στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα. «Χάρη στις επιτυχημένες επιχειρήσεις, τα στρατεύματά μας εκδίωξαν τον εχθρό από τις τοποθεσίες Καρμαζινίβκα, Μιασογαρίβκα και Νεβσκέ στην περιφέρεια Λουχάνσκ και από το Νοβοσάντοβε στην περιφέρεια του Ντονέτσκ», τοποθεσίες που βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη, ανέφερε στο Facebook το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ο νέος κύκλος επαφών

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ και ο επικεφαλής του Κοινού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Μαρκ Μίλι, είχαν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία και συζήτησαν το ενδεχόμενο που έθεσε η Μόσχα να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία την «βρώμικη βόμβα», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.  Η συνομιλία έλαβε χώρα λίγη ώρα αφότου υπήρξε μια παρόμοια συνομιλία μεταξύ του Γκεράσιμοφ και του Βρετανού ομολόγου του.

Νωρίτερα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσαν ότι απέρριψαν τους «ψευδείς ισχυρισμούς της Ρωσίας», περί ουκρανικών σχεδίων για χρήση βρώμικής βόμβας. Η Ουκρανία δήλωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον της είναι μια ένδειξη ότι Μόσχα είναι εκείνη που σχεδιάζει μια παρόμοια επίθεση με σκοπό να κατηγορήσει το Κίεβο.
Οι συνομιλίες που είχαν σήμερα οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας, ήταν οι πρώτες από τον Μάιο, δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος που διατήρησε την ανωνυμία του. Ο αξιωματούχος δεν προέβη άμεσα σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού στρατηγού Μαρκ Μίλι και του Ρώσου στρατηγού Βαλέρι Γκεράσιμοφ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ