Άσκηση «POSEIDON 21»: Στη Μαύρη Θάλασσα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η εξωστρέφεια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται με το Πολεμικό Ναυτικό να είναι μπροστάρης στις αποστολές μονάδων στο εξωτερικό, όντας απλωμένο σε 5 θάλασσες.

Έτσι, μετά τον Περσικό Κόλπο, την Αδριατική, το Αιγαίο και την Μεσόγειο (σ.σ. σε 4 διαφορετικά σημεία) το Πολεμικό Ναυτικό υψώνει ψηλά την γαλανόλευκη και στην Μαύρη Θάλασσα.

Κατόπιν ενεργειών του ΓΕΕΘΑ, από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 05 Μαρτίου, το Ναρκοθηρευτικό (ΝΘΗ) ΕΥΡΩΠΗ έλαβε μέρος στην πολυεθνική άσκηση «POSEIDON 21» η οποία διοργανώθηκε από τις Ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με την συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας καθώς και μονάδες της Μόνιμης Αντιναρκικής Δύναμης 2 του ΝΑΤΟ (Standing NATO Mine Countermeasures Maritime Group Two – SNMCMG2).

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα με έμφαση στις Αντιναρκικές επιχειρήσεις καθώς και αντικείμενα πολέμου επιφανείας, αντιαεροπορικού πολέμου και Έρευνας – Διάσωσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ, «η εν λόγω άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων σε διμερές και Συμμαχικό πλαίσιο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ