Άρση lockdown: “Γιατί ανοίγουμε τώρα με υψηλά κρούσματα” – Τι απάντησε ο Σκέρτσος

Τους λόγους για τους οποίους γίνεται τώρα άρση του lockdown παρέθεσε ο Ακης Σκέρτσος απαντώντας στο ερώτημα, που, όπως είπε, ακούγεται συχνά: “πέρυσι ανοίξαμε όταν είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, φέτος γιατί ανοίγουμε με τα κρούσματα τόσο υψηλά;”.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, είπε χαρακτηριστικά “διότι το 2021 δεν είναι το 2020, έχοντας ζήσει έναν χρόνο με την πανδημία γνωρίζουμε πολύ καλύτερα πως να διαχειριστούμε τους κινδύνους και να προστατεύσουμε εμάς και τους αγαπημένους μας, χωρίς να λαμβάνουμε υπέρμετρα περιοριστικά μέτρα”.

Και στη συνέχεια εξήγησε:

-πέρυσι δεν είχαμε εμβόλια ενώ φέτος έχουμε

-πέρυσι με το ζόρι κάναμε 800 τεστ την ημέρα στην αρχή της πανδημίας ενώ φέτος υπερβαίνουμε τα 80.000 καθημερινά και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια self test σε εβδομαδιαία βάση.

-πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά.

-πέρυσι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν πιο αδύναμο, ενώ φέτος έχουν προστεθεί 100άδες κλίνες απλές και κλίνες ΜΕΘ.

“Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες λοιπόν, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αφήνουμε πίσω μας τα lockdown και ανοίγουμε με ασφάλεια και υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής προστασίας, ξανά την οικονομία και τον τουρισμό μας”, κατέληξε ο Άκης Σκέρτσος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ