Θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2025 η ανεξάρτητη βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου αλλά όχι στο σύνολό του. «Θα καταψηφίσω τον προϋπολογισμό, εκτός από κάποια υπουργεία που τα θεωρώ βασικά και θετικά για τη χώρα», δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.
Η κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της ανάπτυξης, που σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της οφείλεται στην αύξηση της κατανάλωσης και όχι στην αύξηση της παραγωγής, όπως είπε. Αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις που «φέρνουν κέρδη στους ξένους επενδυτές χωρίς να δημιουργούν σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».
Η ανεξάρτητη βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των τραπεζών. «Τις τελευταίες μέρες εκπλήττομαι διαρκώς. Ακούω τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Χατζηδάκη, τους βουλευτές της συμπολίτευσης να δηλώνουν, πλαγίως είναι αλήθεια, για τις αθέμιτες πρακτικές των ‘κακών τραπεζών’, που ‘είναι αχόρταγες’, που ‘αρμέγουν τους πάντες’. Και αναρωτιέμαι, τώρα το καταλάβατε; Πού βρίσκονται αυτές οι τράπεζες; Σε άλλη χώρα από αυτή που ζείτε εσείς; Πέντε χρόνια δεν το είχατε καταλάβει;», είπε η κ. Παπαϊωάννου και αναρωτήθηκε τι θα κάνουν οι πολίτες αν δεν μπορεί το κράτος να παρέμβει στα επιτόκια των τραπεζών και αν δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός.