ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Ουκρανία: Οδοιπορικό του enikos.gr στο ισοπεδωμένο χωριό Μπούζοβα – ΦΩΤΟ

Συνεχίζουν τα συνεργεία διασωστών να βγάζουν πτώματα από διάφορες περιοχές στα περίχωρα του Κιέβου στην Ουκρανία. Νέος ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στην Μπούζοβα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Μόλις 30 χιλιόμετρα από το Κίεβο, στο χωριό Μπούζοβα, οι ουκρανικές αρχές ανακάλυψαν έναν ομαδικό τάφο με 10 νεκρούς. Και συνεχίζουν να ξεθάβουν πτώματα. Πάνω στην εθνική οδό, στο βενζινάδικο που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, οι κάτοικοι περιγράφουν στιγμές απόλυτης φρίκης.

Αυτοκίνητα με αμάχους από το Κίεβο που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς, έπεσαν όπως λένε πάνω στις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν να τους πυροβολούν αδιακρίτως.

Ο δρόμος γέμισε με πτώματα. Οι ρωσικές δυνάμεις, λένε, χτύπησαν το βενζινάδικο ώστε να είναι σίγουροι ότι κανείς δεν θα μπορέσει να γλιτώσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, σκότωσαν και δύο εθελοντές Ουκρανούς στρατιώτες τους οποίους πέταξαν μέσα σε ένα πηγάδι στο πίσω μέρος του βενζινάδικου. Τα ρωσικά άρματα μάχης ξέσπασαν την οργή τους μέσα στο χωριό χτυπώντας κατοικίες, αυτοκίνητα, αποθήκες και καταστήματα. Το 90% του χωριού έχει καταστραφεί.

Ο φακός του enikos.gr είναι αδιάψευστος μάρτυρας των καταστροφών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας η Ρωσία είναι έτοιμη για να εξαπολύσει νέα επίθεση στα ανατολικά στις περιοχές Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη νέα επίθεση.

Ουκρανία Μπούζοβα

Ουκρανία Μπούζοβα

Ουκρανία Μπούζοβα

Ουκρανία Μπούζοβα

Ουκρανία Μπούζοβα

Ουκρανία Μπούζοβα

Ουκρανία Μπούζοβα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ