Αποστολή Χειμάρρα: Οι φόβοι για την τύχη του Φρέντι Μπελέρη μόλις κλείσουν οι κάλπες

Έπειτα από μια έντονη νύχτα παρασκηνιακών πιέσεων κι εν μέσω οργίου φημών περί χρηματισμού ψηφοφόρων από αντιπάλους των ομογενών υποψηφίων, διεξάγονται σήμερα οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία.

Προκλητική η ΥΠΕΞ της Αλβανίας για την προφυλάκιση Μπελέρη: Οι Έλληνες να απέχουν από δηλώσεις που δεν σέβονται τους θεσμούς μας

Αποστολή Χειμάρρα: Χρήστος Μαζανίτης

Έξω από το εκλογικό κέντρο του Φρέντι Μπελέρη, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ομόνοιας στην Χειμάρρα, βρίσκονταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες δεκάδες ομογενείς που έφτασαν με κάθε μέσο από την Ελλάδα προκειμένου να πάρουν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου δημάρχου.

Έλληνας Βουλευτής στην Αλβανία για Μπελέρη: «Το καθεστώς Ράμα κάνει τα πάντα για να μην κερδίσει» λέει στο enikos.gr

Τόσο στην Χειμάρρα όσο και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ηπείρου η περασμένη νύχτα χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως έντονων παρασκηνιακών πιέσεων κι εν μέσω οργίου φημών περί χρηματισμού ψηφοφόρων από αντιπάλους των ομογενών υποψηφίων.

Εκλογές στην Αλβανία

Αλβανία: Πληροφορίες ότι συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Λουκόβου, Βλαδίμηρος Κουμής

Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος και φαβορί για Δήμαρχος Χειμάρρας, Διονύσης – Φρέντι Μπελέρης παραμένει κρατούμενος των αλβανικών Αρχών, οι οποίες του προσάπτουν κατηγορίες περί χρηματισμού ψηφοφόρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr μέχρι στιγμής δεν έχει προσκομιστεί κανένα βιντεοληπτικό υλικό όπως διέδιδαν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, που υποτίθεται ότι θα τον έδειχναν να προβαίνει σε κάποια παράνομη ενέργεια. Ούτε όμως και κάποιος από τους μάρτυρες που μέχρι στιγμής έχουν δώσει καταθέσεις έχει κατονομάσει τον Έλληνα υποψήφιο δήμαρχο ως τον άνθρωπο που υποτίθεται πως αποπειράθηκε να τους χρηματίσει.

Παράγοντες της Ομογένειας εκφράζουν στο enikos.gr την ανησυχία τους σχετικά με την τύχη του Φρέντι Μπελέρη. Εκτιμούν ότι αν κερδίσει της εκλογές η αλβανική δικαιοσύνη θα τον καταδικάσει ανεξαρτήτως στοιχείων ώστε να εκπέσει του αξιώματος, όπως προβλέπει η αλβανική νομοθεσία για ανάλογες περιπτώσεις. Καταγγέλλουν ότι η δίωξη έχει ως στόχο την πολιτική του εξόντωση από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα. Σε περίπτωση που δεν κερδίσει τις εκλογές τότε, λένε, είναι πιθανό να αποφυλακιστεί αφού δεν θα έχει πολιτικά κανένα νόημα η δίωξή του.

Το enikos.gr βρέθηκε χθες το βράδυ στο στρατηγείο του Φρέντι Μπελέρη στην Χειμάρρα, όπου οι συσκέψεις ήταν συνεχείς για την περιφρούρηση των εκλογικών κέντρων.

Ταυτόχρονα, στην Χειμάρρα βρίσκεται και η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση προκειμένου να διασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας. Το έργο της πρόκειται να συνδράμει κλιμάκιο του υπουργείου εξωτερικών που μεταβαίνει από την Πρεσβεία στα Τίρανα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ