Αποκλειστικό: Επικοινωνία Φλώρου – Μπιουργκάρντ ταυτόχρονα με την συνάντηση Δένδια – Κολονά—Η Τουρκία στο επίκεντρο

Αργά το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε μεγάλης διάρκειας επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Τιερί Μπιουργκάρντ, με την τουρκική προκλητικότητα να περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συζητήσεων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μία τηλεφωνική επικοινωνία, με πολύ μεγάλη σημασία, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επίσημη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στρατηγό ομόλογό του Τιερί Μπιουργκάρντ, χθες αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr η 45λεπτη επικοινωνία των δύο Αρχηγών επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία και συμφώνησαν στην εμβάθυνση των εκπαιδεύσεων Ελληνικών και Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων με μεγαλύτερη παρουσία στην Μεσόγειο αλλά και περισσότερες συνεκπαιδεύσεις των Ειδικών Δυνάμεων της Γαλλίας με τις «Σκιές του Αιγαίου» της ΔΕΠ.

Όμως, όπως έγινε και στην ενημέρωση του Νίκου Δένδια προς την Γαλλίδα ομόλογό του, έτσι και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενημέρωσε λεπτομερώς τον ομόλογό του για την εντεινόμενη τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα στο Αιγαίο, που έχει ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Τιερί Μπιουργκάρντ φέρεται να ενστερνίστηκε πλήρως τις ανησυχίες και τις απόψεις του Έλληνα Αρχηγού, επαναλαμβάνοντας την στήριξη της Γαλλίας επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Συνθήκες και το Δίκαιο των Θαλασσών.

Οι δύο Αρχηγοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το άλλο Σαββατοκύριακο, στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Εκεί όπου το «παρών» θα δώσει και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

ΓΕΕΘΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ