Αποκλειστικές εικόνες: Ο πρώτος δοκιμαστικός πλους της ΤΠΚ «ΒΛΑΧΑΚΟΣ»

Η Πυραυλάκατος – ΤΠΚ «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» πραγματοποίησε τον πρώτο της επιτυχημένο πλου από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, πριν παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό, σε λίγες ημέρες.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στην τελική ευθεία ένταξης στον Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού μπαίνει η Πυραυλάκατος «ΒΛΑΧΑΚΟΣ». Όπως έκανε γνωστό το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το πρωί της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο ΠΝ του νεότευκτου Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Το enikos.gr εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες από τον δοκιμαστικό πλου της Πυραυλακάτου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, οι εργαζόμενοι – που τα προηγούμενα χρόνια έμειναν ακόμη και 32 μήνες απλήρωτοι κι έχουν πολλούς μήνες που εργάζονται με έναντι – έκαναν πράξη την υπόσχεσή τους και παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν δεν το χρώμα του χρήματος, έδειξαν ότι τηρούν τις υποσχέσεις τους κι έβαλαν πλάτη για την ταχύτερη παράδοση του πλοίου, από τον Νοέμβριο που αρχικά υπολογιζόταν.

Όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές εικόνες που δημοσιεύει σήμερα το enikos.gr, η ΤΠΚ 7 ΒΛΑΧΑΚΟΣ Ρ-78, έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Έχουν εγκατασταθεί τα υπόλοιπα οπλικά της συστήματα καθώς τα ραντάρ επί των οποίων γίνονται συνεχείς δοκιμές. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των μηχανών και βγήκε για δοκιμαστικό πλου, μετά την εγκατάσταση και λειτουργία και των δεύτερων μηχανών.

Αυτό που μένει είναι η τοποθέτηση των πυραυλικών συστημάτων, για τα οποία όμως υπεύθυνοι δεν είναι οι εργαζόμενοι ούτε το ναυπηγείο αλλά έχει να κάνει με τους χρόνους παράδοσης στο ΠΝ από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Έτσι, υπολογίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου η «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» θα επιστρέψει στην Ελευσίνα, απ’ όπου αναμένεται να αποπλεύσει πάνοπλη πλέον περί τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου.

Είναι η 7η πυραυλάκατος Super Vita, κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, που θα φέρει το όνομα του πεσόντα – ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ