Αποκάλυψη ΑΝΤ1 για την Εύα Καϊλή: Είχε τραβήξει την προσοχή των βελγικών Αρχών από το 2021

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το «Qatar Gate», στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή. Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φαίνεται πως είχε τραβήξει την προσοχή των βελγικών Αρχών εδώ και ενάμισι χρόνο (από το 2021), κυρίως εξαιτίας του συντρόφου της, τον οποίο είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο», όπως και τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι.

Εύα Καϊλή: Ο σύντροφός της ζητούσε από ευρωβουλευτές να παρέμβουν υπέρ του Κατάρ – Αποκαλυπτικό email

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι Αρχές του Βελγίου έδρασαν υπό άκρα μυστικότητα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν αντάλλασσαν καν έγγραφα που να αφορούν στην υπόθεση. Οι Ιταλοί ενημερώθηκαν μόλις το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν και έγιναν οι επιχειρήσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες αφορούν επίσης την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ergon Tech», η οποία ειδικεύεται στις νομικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης και φαίνεται ότι υπάρχουν καταβολές στην εν λόγω εταιρεία που διερευνούν οι βελγικές αρχές. Συγγενικό πρόσωπο της Εύας Καϊλή φέρεται να σχετίζεται με αυτήν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, αλλά δεν έχει κληθεί ακόμη από τις βελγικές Αρχές προκειμένου να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.

Qatar Gate: Στον ανακριτή την Τετάρτη η Εύα Καϊλή – Τι αναφέρει η νέα ανακοίνωση της εισαγγελίας

Επιπρόσθετα, όπως μεταδόθηκε, υπάρχει μία εταιρεία ενέργειας που μοιάζει ανενεργή στα χαρτιά, με έναν βασικό μέτοχο που έχει σχέσεις και με την προαναφερθείσα Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν και την εταιρεία real estate στο Κολωνάκι, που ιδρύθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2022, λίγες ημέρες αφού η Εύα Καϊλή έφυγε από το Κατάρ για να επιστρέψει στο Βέλγιο.

Σχετικά με το Πόθεν Έσχες της Εύας Καϊλή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταθέσεις της από το 2017 έως το 2018 σχεδόν υπερδιπλασιάστηκαν, κάτι που αποδίδεται στο ακίνητο που πούλησε στα βόρεια προάστια και της απέφερε κέρδος 60.000 ευρώ.

Michel Claise: Ο άτεγκτος ανακριτής του Qatar Gate που γράφει μυθιστορήματα – Από το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο στην Καϊλή

Οι ποινές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Εύα Καϊλή

Στις ποινές με τις οποίες ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη η Εύα Καϊλή, αναφέρθηκε ο ποινικολόγος, ειδικός σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Βασίλης Χειρδάρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η Εύα Καϊλή είναι αντιμέτωπη με τρία αδικήματα. Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, για το αδίκημα της διαφθοράς (σσ. της δωροληψίας όπως την εννοούμε εμείς) προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 15 χρόνια.

«Για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα» επισήμανε ο κ. Χειρδάρης, τονίζοντας πως το βελγικό Δίκαιο προβλέπει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης, κάνοντας μία πολύ μεγάλη διαστρωμάτωση ποινών.

Όσο για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια, όπως ανέφερε.

Προσθετικά, όπως είπε, το βελγικό Δίκαιο για τις περιπτώσεις του ξεπλύματος χρήματος και της δωροληψίας προβλέπει και «τρομακτική χρηματική ποινή μέχρι 800.000 ευρώ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ