“Από εμάς εξαρτάται αν θα πετύχουμε”

“Από εμάς εξαρτάται αν θα πετύχουμε”

 

«Ο προϋπολογισμός δεν είναι μόνον αριθμοί, αλλά μονόδρομος για έξοδο από την κρίση», υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013.

«Από εμάς εξαρτάται εάν θα πετύχουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά, ή θα βυθιστούμε στη δίνη της Ιστορίας. Ενάντια σε λαϊκιστικές και δημαγωγικές αντιλήψεις και υστεροβουλίες, και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, καλούμαστε να ψηφίσουμε «ναι» στο μέλλον του τόπου και των παιδιών μας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε πως «από το 2010 μέχρι σήμερα, ο τακτικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών έχει μειωθεί κατά 25%».

«Αναζητούμε κάθε δυνατή πηγή και εφαρμόζουμε κάθε μέσο εξοικονόμησης πόρων, κατά τρόπο που θα περιορίσει τις δυσμενείς συνέπειες για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Επισήμανε επίσης ότι «η κρίση έχει περιορίσει τα υλικά μέσα που διαθέτουμε, χωρίς όμως να περιορίσει τους διπλωματικούς χειρισμούς, καθώς διατηρούμε αλώβητο, τον σκληρό πυρήνα των εθνικών μας προτεραιοτήτων. Δεν θα επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να διολισθήσει σε εθνική αστάθεια. Και ο δρόμος αυτός είναι πολύ δύσκολος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ