Ανυποχώρητο το Μαξίμου για την αναδοχή σε ομόφυλα ζευγάρια

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Αποφασισμένο να προχωρήσει κανονικά το νομοσχέδιο για τις υιοθεσίες εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, το Μέγαρο Μαξίμου, συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου που προβλέπει την αναδοχή για ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης και μέσω αυτού και σε ομόφυλα ζευγάρια. Το μήνυμα αυτό, μάλιστα, εκπέμπεται λίγη ώρα μετά τη δημόσια διαφοροποίηση Παραστατίδη σήμερα το πρωί και αναμένεται να γίνει σαφές κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο το μεσημέρι.

Επίσης, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , που έχει την ευθύνη του νομοσχεδίου, επισημαίνουν ότι θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αν απαλειφθεί από το νομοσχέδιο το άρθρο 8, συνολικά στα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης, ακόμα και για αυτά που είναι βιολογικοί γονείς.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζεται ότι είναι αδύνατον να σταθεί στη δικαιοσύνη νομική εξαίρεση των ομόφυλων ζευγαριών σε σχέση με τα υπόλοιπα ζευγάρια που έχουν σύμφωνο συμβίωσης, καθώς οποιοδήποτε ελληνικό ή ευρωπαϊκό δικαστήριο θα αποφαίνονταν υπέρ της ακυρότητας τέτοιου νόμου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η απόφαση για αναδοχή θα περνά από τρεις πολύ σκληρούς ελέγχους ειδικών, ότι υπάρχουν ελάχιστα ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης και ακόμη λιγότερα που ενδιαφέρονται να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αλλά και ότι στη διαδικασία διαβούλευσης δεν είχαν υπάρξει αντιδράσεις της κοινωνίας. Αντιθέτως, στελέχη της κυβέρνησης και της Κουμουνδούρου “βλέπουν” πιέσεις προς τους βουλευτές από την εκκλησία.

Στη σχετική ενημέρωση που έγινε την Τρίτη από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, συμμετείχαν περίπου 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι περισσότεροι, αλλά όχι όλοι, πείστηκαν από τις δύο υπουργούς. Ωστόσο, ανάλογα καθησυχαστικό κλίμα είχε καταγραφεί και τη Δευτέρα το βράδυ, χωρίς να επιβεβαιωθεί την επόμενη.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ