Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Κασιδιάρη – Τα υπομνήματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στον Άρειο Πάγο και η καταγγελία δικηγόρου για τους “Έλληνες”

Ακόμη ένα κόλπο με στόχο να παρακάμψει το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου με το οποίο ήταν μέχρι πρότινος σε ανοιχτή γραμμή, ενεργοποίησε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Το τοπίο ξεκαθάρισε το απόγευμα της Τετάρτης, με τα δύο κόμματα – ΕΑΝ και Έλληνες – να καταθέτουν στον Άρειο Πάγο τα απαραίτητα έγγραφα (ονομασία κόμματος και έμβλημα) για τη δήλωση υποψηφιότητας στις εκλογές της 21 Μαΐου.

«Ο εντολέας μου έκανε το αυτονόητο είναι ένας Έλληνας πολίτης που με βάση το Σύνταγμα δεν έχει στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθε, δεν υπάρχει καμία αμετάκλητη καταδίκη και κάθε προσπάθεια θα πέσει στο κενό ως αντισυνταγματική», δήλωσε η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή.

«Οι εκλογές είναι μία γιορτή της Δημοκρατίας. Πρέπει να έχει κανείς μία πολιτική κουλτούρα για να οδηγείται σε αποφάσεις. Πρέπει ψύχραιμα και ώριμα να σκεφτεί ποια θα είναι η απόφασή του. Θα συνδεθεί με ένα γεγονός ακραίο ή δυσάρεστο. Η Χρυσή Αυγή βαρύνεται με μία δολοφονία. Ένα κόμμα που βαρύνεται με δολοφονία, θα μπορούσε να εκπροσωπείται στη Βουλή;» είπε με νόημα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Μέσα από τη φυλακή, ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι θα είναι – μέσα από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται – υποψήφιος στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας ενώ τοποθέτησε στη θέση του προέδρου του κόμματος του τον πρώην Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχο εν αποστρατεία Δημήτριο Χατζηλιάδη.

«Υπηρέτησα ενόρκως την Πατρίδα για δεκαετίες, και σήμερα εισέρχομαι στον πολιτικό στίβο για να συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου στο Έθνος των Ελλήνων. Μας περιμένει ένας πολύ κρίσιμος αγώνας για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία», είπε ο πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος «Έλληνες», δήλωσε ο Δημήτρης Χατζηλιάδης.

Με το γνωστό προκλητικό του ύφος, το πρώην ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά απειλές προς τη Δικαιοσύνη.

«Όποιος επίορκος κυβερνητικός ή δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές, θα διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια».

Ηλίας Κασιδιάρης και Αναστάσιος Κανελλόπουλος φαίνεται πως ήταν σε συνεχή επαφή, αναζητώντας τρόπο να ξεπεράσουν το «μπλόκο» που έβλεπαν να έρχεται μετά την τελευταία νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

«Επειδή διαπιστώσαμε ότι εξελίσσεται σχέδιο συνωμοτικό , στο οποίο συμμετέχουν πρώτης γραμμής κυβερνητικά στελέχη, με σκοπό την εκτόπιση από τις εκλογές του κόμματος αυτού, περιμέναμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το σχέδιο», έλεγε πριν από λίγα 24ωρα ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ο κ. Κανελλόπουλος, με τον οποίο επικοινώνησε το MEGA για την υπόθεση, ξεκαθάρισε πως συνεχίζει το δικό του δρόμο και πως δεν ήρθε σε ρήξη με τον Ηλία Κασιδιάρη. Πιστεύει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης επηρεάστηκε από το άρθρο του κ. Σωτήρη Ρίσου, πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εκλογές 2023: Τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων

Οι δηλώσεις συμμετοχής από κόμματα που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν φτάσει μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης στις 47. Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από τις τελικές δηλώσεις συμμετοχής στις βουλευτικές του 2019 που ήταν 24.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, δηλαδή ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές σε κάθε κόμμα και την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 θα γίνει η δημόσια ανακήρυξη των συνδυασμών και συνδυασμών κομμάτων.

Τα ψηφοδέλτια αναμένονται του ΕΑΝ και του κόμματος «Έλληνες» αναμένονται με ενδιαφέρον, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και αν υπάρχει διαρροή στελεχών του κόμματος Κασιδιάρη προς το κόμμα του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Σε κάθε περίπτωση το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου θα εξετάσει τα ψηφοδέλτια που θα κατατεθούν από τα κόμματα μέχρι τις 2 Μαΐου. Έως αυτή την ημερομηνία, ο Άρειος Πάγος θα έχει πάρει την τελική του απόφαση και θα ανακοινώσει σε ποια κόμματα θα επιτραπεί η συμμετοχή τους στις εκλογές της 21 Μαΐου.

Δύο υπομνήματα για το κόμμα Κασιδιάρη

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους να καταθέσουν γραπτά υπομνήματα – δια χειρός Γιώργου Γεραπετρίτη και Νίκου Αλιβιζάτου – κατά της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Σημειώνεται ότι όταν ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής, δίνεται μια τριήμερη προθεσμία, καθώς τα κόμματα μπορούν να στραφούν κατά άλλων κομμάτων για τα οποία θεωρούν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να κατέβουν στις εκλογές.

Στα υπομνήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να υποστηριχθεί η τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή. Ουσιαστικά θα περιλαμβάνουν μια ανάλυση που θα αναφέρει γιατί η διάταξη πρέπει να είναι συνταγματική και αναγκαία.

Επίσης, θα προσπαθήσουν να καταδείξουν πως ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είναι καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση, και αναμένεται να παρουσιάσουν ντοκουμέντα, όπως διαγγέλματα, που αποκαλύπτουν τις ναζιστικές θέσεις του και τις σχέσεις του με φασιστικές οργανώσεις.

Πόλεμος για την ονομασία «Έλληνες»

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως δήλωση υποψηφιότητας για συμμετοχή στις εκλογές κατέθεσε άλλο ένα κόμμα με το όνομα «Έλληνες». Ο ιδρυτής και πρόεδρος, νομικός Δημήτρης Μιχάλης κατηγορεί τον Ηλία Κασιδιάρη πως καταχράται το όνομα που είχε σκεφτεί και χρησιμοποιήσει πρώτος από όλους ο ίδιος, από το 2012. Ο κ. Μιχάκης προαναγγέλλει πως θα καταθέσει προσφυγή και δηλώνει στο enikos.gr

«Υποστηρίζω ότι το κόμμα Έλληνες υπάρχει από το 2012. Το έχω εμπνευστεί από τη δημοκρατία και το Σύνταγμα. Οποιαδήποτε άλλη αντιγραφή είναι κατάχρηση του ονόματος χωρίς να υπεισέρχομαι σε αλλά ζητήματα. Ασχολούμαι με το δικό μου δικαίωμα. Δημιουργείται σύγχυση στον κόσμο. Έχουμε καταθέσει δήλωση ίδρυσης από το 2012. Το 2016 έγινε εκ νέου δήλωση συμβόλου και πάλι Έλληνες. Το 2019 συνεργάστηκα με τον κ. Λεβέντη στην Ένωση Κεντρώων. Δεν με αφορά αν θα κατέβει με οποιοδήποτε άλλο όνομα. Δεν μπορεί να καταχράται το όνομα. Είμαι κατά του ναζισμού είμαι απόλυτα δημοκράτης πιστεύω στο Σύνταγμα και στη δημοκρατία», καταγγέλλει στο enikos.gr ο Δημήτρης Μιχάκης, πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ