Αντιπαράθεση στη Βουλή για την κατάσταση στη Μόρια – ΒΙΝΤΕΟ

«Φωτιές» άναψε στη Βουλή η έκρυθμη κατάσταση στη Μόρια με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου να αναφέρει ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό έχει στοιχεία εθνικής κρίσης που απαιτεί ομοψυχία και συναίνεση.

«Έχουμε για πρώτη φορά την Ευρώπη κοντά», είπε ο κ. Οικονόμου και επεσήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ασχολούνται με τη διερεύνηση των αιτίων και την ανακάλυψη των πρωταιτίων τους οποίους και θα οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.

Οξύτατη ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Ραγκούση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της έβαλε τον εμπρηστικό μηχανισμό και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου -που εκλέγεται στη Λέσβο- να απαντά ότι ευθύνες φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση που ήταν υπέρ της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων.

Από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι «φταίει το Σύμφωνο Ελλάδος-ΕΕ-Τουρκίας», ενώ επεσήμανε ότι την κατάσταση συντήρησαν προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι πρέπει να αποτραπούν νέα φαινόμενα συγκέντρωσης προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας, δείχνοντας προς την πλατεία Βικτωρίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε την πρόταση για ακατοίκητα νησιά.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ