Αντιπαράθεση Αβραμόπουλου – Χαρίτση για τον φράχτη στον Έβρο – Τι θέλουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα του Φράχτη στον Έβρο διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι δύο υποψήφιοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για την υποψηφιότητά του στην Ηλεία και συμφώνησε με τον κ. Χαρίτση υποψήφιο στην Μεσσηνίας ότι θα έπρεπε η Πελοπόννησος να είναι ενιαία περιφέρεια.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση θέλει τον φράχτη στον Έβρο για να χτυπήσει τους διακινητές και για να δημιουργήσει νόμιμες διόδους προς την Ευρώπη. Κάποιοι πολιτικοί και κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εμφανίζονται να μην θέλουν τον φράχτη όχι η Ευρώπη, είπε ο κ. Αβραμόπουλος και αυτό «κακώς, γιατί από την στιγμή που έχουμε την αποστολή να διαχειριζόμαστε τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα, πρέπει η Ευρώπη να συμβάλλει σε αυτήν».

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρη θέση στο  προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, που είναι πάρα πού δύσκολο, σύνθετο, διεθνές και ευρωπαϊκό. Οι περισσότεροι στην Ευρώπη αντιτάχθηκαν στην χρηματοδότηση του φράχτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο φράχτης δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως λύση η ως πανάκεια για ένα τέτοιο σύνθετο πρόβλημα. Ο κ. Χαρίτσης είπε ακόμα ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρηματοδότηση για να κρατήσει ασφαλή τα σύνορά της, αλλά το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε ότι στο μεταναστευτικό/προσφυγικό πρέπει να βρεθεί μια λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Πρέπει η Ελλάδα πρώτη από όλες να διεκδικήσει μια πολιτική για προγράμματα επανεγκατάστασης από την Τουρκία, για ταχείες διαδικασίες ασύλου, για χρηματοδότηση που θα αφορά και το κομμάτι της φύλαξης και το κομμάτι της διαχείρισης όλων αυτών των ανθρώπων», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ