Αντιπαραθέσεις για τη Χ.Α

Αντιπαραθέσεις για τη Χ.Α

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της πλειοψηφίας των κομμάτων δημιουργεί ο πόλεμος που εξαπέλυσε η κυβέρνηση προς τη Χρυσή Αυγή.

Στο εσωτερικό της ΝΔ επικρατεί μεγάλη συζήτηση για τις αλλαγές στην ηγεσία της αστυνομίας, κυρίως για πρόσωπα όπως ο Γιάννης Δικόπουλος και ο Γιώργος Ψωμάς. Ιδίως ο πρώτος θεωρείται δημοκρατικός αξιωματικός και προαλειφόταν σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες για αρχηγός της ΕΛΑΣ. Το «καραμανλικό» μπλοκ φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένο για τις αλλαγές αυτές, ενώ στο παρασκήνιο στελέχη του εκφράζουν προβληματισμό ως προς το εάν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός προς αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, η Ντόρα Μπακογιάννη, συνεχίζοντας την «αντιπολιτευτική» της τακτική προς την ηγεσία, μιλώντας στον Realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου χαρακτήρισε «χρήσιμη» τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που όμως αρνήθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.

Έντονη ,όμως, είναι και η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγώτη Λαφαζάνη να διαφωνεί με τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr υπήρξαν στελέχη –όχι μόνο της «Αριστερής Πλατφόρμας» , αλλά και «πασοκογενή» – που εξέφρασαν δυσαρέσκεια από την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , πολύ περισσότερο για τις θέσεις του για το αντιφασιστικό μέτωπο. Η ιστοσελίδα «iskra» που απηχεί τις θέσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει από την περασμένη Κυριακή ως ένα από τα πρώτα θέματά της άρθρο διαφωνίας με τη γραμμή της Κουμουνδούρου.

«Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πρέπει να γίνει αφετηρία φόβου και αναδίπλωσης. Δεν πρέπει να οδηγήσει την ίδια την αριστερά να δίνει καταθέσεις καταδίκης γενικώς και αορίστως της βίας και ένταξής της στο λεγόμενο «συνταγματικό» και «δημοκρατικό» τόξο ως συμπλήρωση της πασοκονεοδημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο γραμμής της ιστοσελίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στέλεχος της «Πλατφόρμας», ο Θανάσης Καρτερός, διαφώνησε με την «iskra» με χθεσινό άρθρο του στην «Αυγή» , άρθρο που αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μεγαλύτερο αν ο πρωθυπουργός αποδεχόταν την πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου των Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σκεπτικισμός όμως υπάρχει και στην Χαριλάου Τρικούπη , καθώς το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή ,ορίζοντας υπεύθυνη την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, η οποία κατά κοινή ομολογία έκανε καλή δουλειά, πλην όμως βλέπει τον Αντώνη Σαμαρά να του παίρνει όλο το «χαρτί». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετέβη την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη θέση να υιοθετήσει ο πρωθυπουργός τον αντιρατσιστικό νόμο, κάτι όμως που δε συνέβη, ενώ αργότερα ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε όλες τις πρωτοβουλίες.

Το ΠΑΣΟΚ αρχικά , αν και καθυστερημένα έλαβε θέση κατά της θεωρίας των «δύο άκρων» εν συνεχεία ο Ευ. Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν διαπιστώθηκε η σύγχυση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ταχθεί υπέρ της Σύσκεψης των Αρχηγών. Παράλληλα με το non paper το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συγκρότηση γραμμής από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ