Ανδρουλάκης: «Χρέος μας να στηρίξουμε την αποϊδρυματοποίηση και την αναδοχή των παιδιών»

«Έχουμε χρέος να στηρίξουμε την αποϊδρυματοποίηση την αναδοχή και νέες εναλλακτικές μορφές στήριξης και φροντίδας των παιδιών, ώστε να έχουν ανοιχτή δημιουργική απασχόληση», δήλωσε σήμερα στο Κέντρο βρεφών Μητέρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε το κέντρο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «το διεθνώς αποδεκτό όριο είναι περίπου στους έξι μήνες. Στην Ελλάδα, αντίθετα, η παραμονή των παιδιών στο κέντρο ξεπερνά τα έξι χρόνια, αποδεικνύοντας πόσο πίσω είμαστε σε σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές. Χαίρομαι γιατί κάποιες από αυτές τις πρακτικές υλοποιούνται στο κέντρο βρεφών “Μητέρα” και οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους εργαζομένους» πρόσθεσε.
«Προτεραιότητά μας είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων του παιδιού. Γι’ αυτό επισκεφτήκαμε σήμερα το κέντρο βρεφών “Μητέρα”. Συζητήσαμε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους τα προβλήματα, τις προκλήσεις και τους ευχαριστήσαμε για τις υπηρεσίες, που προσφέρουν στα παιδιά» σημείωσε ο Ν. Ανδρουλάκης.
Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνόδευαν οι βουλευτές Κατερίνα Καζάνη και Νάντια Γιαννακοπούλου, η Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής Έφη Μπέκου και η Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του Κινήματος, Έλενα Αναστασίου

Η συνάντηση με τους εργαζόμενους.

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων των παιδιών, πρέπει να υπάρχει καθολικός σεβασμός των δικαιωμάτων τους. Και ειδικά για αυτά τα παιδιά πρέπει να είμαστε μια πραγματικά ανθρώπινη κοινωνία. Εύχομαι όλες οι πολιτικές δυνάμεις αδιατάρακτα και με συνέπεια να στηρίξουμε αυτήν την προοπτική, για να έχουμε μια κοινωνία που σέβεται το παιδί, που σέβεται τον άνθρωπο» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης συνομιλώντας με τη διοίκηση και τους εργαζομένους.

Αναφερόμενος στον θεσμό της αναδοχής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε πως «είναι ένα από τα κρισιμότερα στοιχήματα για να δημιουργήσουμε συνθήκες προοπτικής για όλα αυτά τα παιδιά τα επόμενα χρόνια. Βεβαίως, πάντα με κριτήρια ώστε να αξιολογούνται, να ελέγχονται για να είναι αυτά τα παιδιά σε ένα ασφαλές και με προοπτική οικογενειακό περιβάλλον».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ