Ανδρέας Πάτσης: Επισπεύδει τον έλεγχο στις δηλώσεις του η Επιτροπή Πόθεν Έσχες – Τι έχει προκύψει έως τώρα

Επισπεύδεται ο έλεγχος του περιεχομένου των Πόθεν Έσχες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Όπως επισημαίνεται, ο ορκωτός λογιστής εντόπισε ανακρίβειες έπειτα από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, ενώ και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο βρέθηκαν παραλείψεις.

«Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερα στοιχεία» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα. Όπως επισημαίνεται, «κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση».

Δεδομένης ωστόσο «της ύπαρξης παραλείψεων εκ μέρους του και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο (χρήση 2020) ο έλεγχος του περιεχόμενου των δηλώσεων του συνεχίζεται και ήδη μετά από εντολή του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης επισπεύδεται». Η Επιτροπή θα συνεδριάσει άμεσα επί του αναλυτικού πορίσματος και θα αποφανθεί σχετικά, καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ