Αναβρασμός στη ΝΔ για τη μη άρση ασυλίας του Πολάκη

Αναβρασμός προκλήθηκε μετά τη μη άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, λόγω της απουσίας αρκετών βουλευτών της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι χθες απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η αίτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη. Η υπόθεση αφορούσε σε μήνυση που είχε υποβάλει ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης εναντίον του πρώην υπουργού Υγείας για συκοφαντική δυσφήμιση. Στην επιτροπή Δεοντολογίας η ΝΔ είχε ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας, ωστόσο στη σημερινή ψηφοφορία πολλοί “γαλάζιοι” βουλευτές δεν εμφανίστηκαν με αποτέλεσμα να απορριφθεί το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Συγκεκριμένα, επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 κατά και ένας δήλωσε «παρών». Αίσθηση προκάλεσε όμως η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως το κλείσιμο της τοποθέτησής του. Ο αναβρασμός που προκλήθηκε οφείλεται στις απουσίες των βουλευτών της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο τα μέλη της Κ.Ο. της ΝΔ, έλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης sms από τον γραμματέα Σταύρο Καλαφάτη. Με τα sms τους ενημέρωνε για την ημέρα και ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και μέσω twitter αλλά και μέσω συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του. Ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης κατέθεσε εκ νέου μήνυση και αγωγή.

“Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τον εκδότη των “Παραπολιτικών”, ο οποίος έπειτα επανήλθε με νέα ανάρτησή του.

Μπογδάνος: Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν

“Για τη μη ψήφιση της άρσης της ασυλίας Πολάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν”, τόνισε σε ανάρτησή του, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Πολάκης: Βαράνε το ντέφι τα αφεντικά χορεύουν οι υποτακτικοίΜε ανάρτησή του στο facebook επανήλθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την ανάρτηση Γεωργιάδη όσο και για τη νέα μήνυση από τον Γιάννη Κουρτάκη.

«ΕΤΣΑΤΙΣΤΗΚΕ» το Κουρτακογιαννιο για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ σήμερα,ξανακατέθεσε μήνυση για την ίδια υπόθεση από την παραζάλη του(φωτό 1 ) και αμέσως βγαίνει λόγω «στενών επαφών τρίτου τύπου»…. το Γεωργοαδωνιό και ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ (!!!!) και πως δεν θα επαναληφθεί .Βαράνε το ντέφι τα αφεντικά χορεύουν οι υποτακτικοί!!!Ακροδεξιά τάση της ΝΔ σε παράκρουση…”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ