Αναχώρησαν τα Αιγυπτιακά Chinook – Το μήνυμα του ΓΕΕΘΑ – ΦΩΤΟ

του Χρήστου Μαζανίτη

Επί μια εβδομάδα που η Αττική κι η Εύβοια δοκιμάζονταν από τις πυρκαγιές η Αίγυπτος ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων στέλνοντας 2 ελικόπτερα Chinook εξοπλισμένα με πυροσβεστικούς κάδους και προσωπικό. Τα ελικόπτερα επιχείρησαν από το Σάββατο 7 έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Σε αναγνώριση της άριστης συνεργασίας και της πολύτιμης βοήθειας της Αιγύπτου, διεξήχθη μία λιτή ευχαριστήρια τελετή στις εγκαταστάσεις της 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, την ημέρα αναχώρησης των Αιγυπτίων.

Η αιγυπτιακή αποστολή, πήρε μέρος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης στο μέτωπο της Βόρειας Εύβοιας εκτελώντας κοινές αποστολές με τα CHINOOK της Αεροπορίας Στρατού, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό ρίψεων και συνδράμοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ, «η ανωτέρω συνδρομή των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόσφατη δοκιμασία της Ελλάδας λόγω της κλιματικής κρίσης, έρχεται να προστεθεί ως απόδειξη των ισχυρών δεσμών που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των 2 Χωρών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ