Αμερικανοί και Έλληνες πεζοναύτες ασκούνται όπως θα πολεμήσουν… μαζί – Εντυπωσιακές εικόνες

Η συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό με τους δύο στρατούς να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία κι εξασκούμενοι σε νέες μεθόδους και διαφορετικές τακτικές.

του Χρήστου Μαζανίτη

Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες από την 26η Marine Expeditionary Unit (MEU) (Special Operations Capable) (MEU(SOC)) βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και καιρό, προχωρώντας σε σημαντικές συνεκπαιδεύσεις σε διάφορα σημεία της χώρας.

Τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήσαν προγραμματισμένη ανάπτυξη με μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές επιχείρησης του 5ου και 6ου Στόλου των ΗΠΑ. Στις 16 Δεκεμβρίου βρέθηκαν στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στη Σούδα, όπου έκαναν άσκηση σε σενάρια ανάπτυξης επί αστικού εδάφους, στο Naval Support Activity Souda Bay.

Από χθες, Τρίτη, η 26η MEU και για σχεδόν 2 εβδομάδες θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών σε 3 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Οι 2 είναι στον νομό Μαγνησίας και η άλλη στην Πιερία.

Η Συνεκπαίδευση, η οποία είναι τύπου LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise), αποσκοπεί στην εξέταση αντικειμένων Αμφίβιων και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα χρησιμοποιηθούν ελικόπτερα Apache, οι «ινδιάνοι του Αιγαίου» Kiowa, μεταγωγικά Chinook καθώς και αμερικανικά Blackhawk.

Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ σε σχετική του ανακοίνωσης, η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στην επιχειρησιακή συνεκπαίδευση με φίλες και σύμμαχες χώρες, και συμβάλει στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας την διαχρονική συνεργασία των δύο Χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την άσκηση της 26ης MEU στην Σούδα, επί σεναρίων επιχειρήσεων σε αστικό περιβάλλον.

Ελλάδα ΗΠΑ ένοπλες δυνάμεις πεζοναύτες

Ελλάδα ΗΠΑ ένοπλες δυνάμεις πεζοναύτες

Ελλάδα ΗΠΑ ένοπλες δυνάμεις πεζοναύτες

Ελλάδα ΗΠΑ ένοπλες δυνάμεις πεζοναύτες

Ελλάδα ΗΠΑ ένοπλες δυνάμεις πεζοναύτες

Ελλάδα ΗΠΑ ένοπλες δυνάμεις πεζοναύτες

Ελλάδα ΗΠΑ ένοπλες δυνάμεις πεζοναύτες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ