Αλέξης Τσίπρας: “Δεν θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου” – Τι θα κάνει αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία “είναι ένα κόμμα σε κίνηση” και εγώ “δεν θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτημα σε τι έχει αλλάξει ο ίδιος για να ζητήσει τώρα την ψήφο του ελληνικού λαού, που τον αποδοκίμασε στις περασμένες εκλογές.

“Μου φέρνετε στο μυαλό τον κύριο Κόυνερ του Μπρεχτ. Που τον συναντάει κάποιος και του λέει ‘έχω έναν χρόνο να σας δω, δεν αλλάξατε καθόλου’. Και απαντά ο κύριος Κόυνερ, ‘ωχ, έχω γίνει ένα μνημείο του εαυτού μου'”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ για να προσθέσει:

“Και τα κόμματα και οι άνθρωποι αν δεν αλλάζουν γίνονται μνημεία του εαυτού τους, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα που διαρκώς εξελίσσεται, σε όλη του διαδρομή”.

Αλέξης Τσίπρας: Έχω κάνει λάθη και έχω δώσει μάχες

Ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “είναι ένα κόμμα σε κίνηση και σε ό,τι με αφορά δεν θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου”, συμπληρώνοντας ότι από την παρουσία του στην πολιτική ζωή σε θέσεις κεντρικής πολιτικής ευθύνης “μου έχει δώσει τη δυνατότητα να έχω μία πολύ μεγάλη εμπειρία, να έχω κάνει λάθη, να έχω δώσει μάχες και σήμερα να έχω μία συσσωρευμένη πείρα και γερό στομάχι”.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε την ανάγκη για “πάντρεμα ιδεών και προσώπων”. “Κατανοώ ότι αυτό που είναι αναγκαίο αν θες να είσαι χρήσιμος απέναντι στους πολίτες που θες να εκπροσωπήσεις είναι να βρεις τις μέγιστες δυνατότητες για να εξυπηρετείς τα συμφέροντά τους. Αυτό μπορεί να έρθει μέσα από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αποκτήσει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης στις συνθήκες που ζούμε και μέσα από την ανάδειξη προσώπων μέσα από τους κοινωνικούς χώρους, ανάμειξη και πάντρεμα ιδεών και προσώπων”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει πως “αυτό σε μεγάλο βαθμό γίνεται”.

Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε θεματικές προγραμματικές παρουσιάσεις, όπου δεν ήταν μόνος του, αλλά πλαισιωμένος από καταξιωμένα και νέα πρόσωπα.

“Η παρουσία νέων προσώπων δεν σημαίνει ότι θα έρθουν να επιδιώξουν να βγάλουν από το κάδρο πρόσωπα καταξιωμένα που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του κόμματος”, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι το “πάντρεμα” και η “ισορροπία”. “Δουλεύω και δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση”, κατέληξε.

Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα για το αν μετά από ενδεχόμενη ήττα θα στήσει εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

“Δεν υπάρχει στη σκέψη μου, δεν το πιστεύω και δεν έχω στην σκέψη μου να κάνω καμία προετοιμασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να στήσει κάλπες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ