Αλέξης Στεφανάκης: Τι δηλώνει ο δικηγόρος του Νίκου Θεοδωρόπουλου

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος δηλώνει ότι «όσον αφορά στον τομέα της ευθύνης του η νομοθεσία δεν έχει παραβιαστεί» και επιφυλάσσεται «κάθε νόμιμου δικαιώματός  του έναντι οιουδήποτε προσβάλλει την προσωπικότητά του με σκόπιμες αναλήθειες και ψεύδη», σημειώνει ο δικηγόρος Αλέξης Στεφανάκης, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρώην Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ, που παραιτήθηκε στον απόηχο της υπόθεσης με τη διαρροή των e-mail αποδήμων.

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο δικηγόρος Αλέξης Στεφανάκης επισημαίνει τα εξής:

«Ο εντολέας μου Νικόλαος Θεοδωρόπουλος έχει βρεθεί τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο πληροφοριών και φημών, οι οποίες αναζωπυρώθηκαν σήμερα.

Από την πρώτη στιγμή και για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε από τη θέση του, ώστε να είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί, ούτε ανέχεται να υπάρχει οποιαδήποτε σκιά γύρω από το θέμα αυτό και, κατά μείζονα λόγο, γύρω από το θέμα της ασφάλειας της επιστολικής ψήφου.

Έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών για οποιαδήποτε διευκρίνιση ζητηθεί, ώστε να προστατεύσει τόσο τον εαυτό του, όσο και την παράταξη, από σκόπιμα ψεύδη και αναλήθειες που διακινούνται με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική ζημιά με στόχευση που δεν εξαντλείται στον ίδιο.

Δηλώνει απολύτως διαυγής και κατηγορηματικά αρνείται τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης που δεν εμπίπτει στο πλαίσιο του νόμου εκ μέρους του.

Αντιλαμβάνεται την εύλογη ανησυχία των αποδήμων Ελλήνων γύρω από το ζήτημα αυτό, ωστόσο, δηλώνει ότι όσον αφορά στον τομέα της ευθύνης του η νομοθεσία δεν έχει παραβιαστεί.

Επιφυλάσσεται δε κάθε νόμιμου δικαιώματός του έναντι οιουδήποτε προσβάλλει την προσωπικότητά του με σκόπιμες αναλήθειες και ψεύδη».

Σημειώνεται πως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου φέρεται να έστειλε νέο e-mail σε απόδημους, που της ζήτησαν το λόγο για χωρίς άδεια χρήση των στοιχείων τους, γεγονός που οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης με τη διαρροή e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών προς την ευρωβουλευτή.

Σε αυτό το e-mail φέρεται να δίνει διευκρινίσεις και να αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το «Αρχείο Αποδήμων 2023» περιήλθε στα χέρια της στα τέλη Ιανουαρίου 2024, σε ψηφιακή μορφή από τον τότε Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ