Ασημακοπούλου: Δίνει διευκρινίσεις με νέο email σε απόδημους – Τι αναφέρει εκπρόσωπός τους

Νέο e-mail φέρεται να έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους, που της ζήτησαν το λόγο για χωρίς άδεια χρήση των στοιχείων τους, γεγονός που οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης με τη διαρροή e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών προς την ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απέσυρε την υποψηφιότητά της από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Με το νέο της e-mail, η ευρωβουλευτής εκφράζει την λύπη της «για την όποια δικαιολογημένη ανησυχία, άθελά μου, σας προκάλεσα», παραδέχεται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους, ενώ φέρεται να αναφέρει ως πηγή το «Αρχείο Αποδήμων 2023», που, όπως αναφέρει, περιήλθε στα χέρια της στα τέλη Ιανουαρίου 2024, σε ψηφιακή μορφή από τον τότε Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος έχει σήμερα αποπεμφθεί.

«Έχω ήδη αναλάβει την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί, ανακοινώνοντας επίσημα ότι δεν θα είμαι πλέον υποψήφια με το κόμμα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές», τονίζει και εκφράζει την πεποίθησή της ότι «μετά τις παραπάνω έντιμες και ειλικρινείς μου εξηγήσεις, θεωρώ ότι πρέπει πλέον να εκλείψουν οι όποιες ανησυχίες σας για την ασφάλεια των δεδομένων σας».

 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δικηγόρος υπεράσπισης ορισμένων εκ των αποδήμων, Βασίλης Σωτηρόπουλος, «για μία ακόμη φορά η κ. Ασημακοπούλου δεν ζήτησε συγγνώμη, επιμένοντας ουσιαστικά ότι τα έχει κάνει όλα σωστά».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Μια σειρά από νέα ερωτήματα γεννήθηκαν μετά από τη σημερινή επιστολή της κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία υποστήριξε πως τα προσωπικά δεδομένα που υπεκλάπησαν περιήλθαν στα χέρια της από τον τέως Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα σε ποιους άλλους περιήλθαν τα προσωπικά δεδομένα των χιλιάδων αποδήμων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα έλαβαν κι άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ; Τα έλαβαν οι βουλευτές της ΝΔ; Όλα τα στελέχη της; Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα που διοχετεύθηκαν τα δεδομένα αυτά».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ