Αλέξης Γεωργούλης: Κανονικά στις ψηφοφορίες της Ευρωβουλής – Πότε θα συζητηθεί το αίτημα άρσης ασυλίας

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από τη Δευτέρα ο Αλέξης Γεωργούλης για πρώτη φορά μετά τις καταγγελίες εναντίον του για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Αλέξης Γεωργούλης: Νέα επιστολή για την άρση της ασυλίας του – Τι ζητεί

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, ο Αλέξης Γεωργούλης θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά όχι πλέον ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε έχει παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν.

Στο μεταξύ ο Αλέξης Γεωργούλης έστειλε ακόμη μία επιστολή – την τρίτη κατά σειρά- αυτή τη φορά στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, για να επισπευσθούν οι διαδικασίες και η συζήτηση του αιτήματος για την άρση της ασυλίας του. Ο ευρωβουλευτής τονίζει μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν λόγοι για καθυστέρηση της συζήτησης. Οι άλλες δύο είχαν αποσταλεί στην πρόεδρο, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Αλέξης Γεωργούλης: Οι ποινές που προβλέπονται στο Βέλγιο και το ερώτημα δίωξης στην Ελλάδα – Γιατί δεν έχει σφραγιστεί το γραφείο του

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι από το ΕΛΚ, με τη σχετική συζήτηση να αναμένεται στα τέλη Μαΐου. Άρα είναι πολύ πιθανόν η άρση ασυλίας να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει στις 30 Μαΐου για το ζήτημα , ωστόσο υπάρχει και μια έκτακτη συνεδρίαση στις 24 και 25 Μαΐου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ