Αλέξης Γεωργούλης: Απάντησε πρώτη φορά για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου

Στην Δανάη Μπάρκα παραχώρησε συνέντευξη ο Αλέξης Γεωργούλης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο ευρωβουλευτής και ηθοποιός “έσπασε” την σιωπή του και μίλησε και για όλα έχουν συμβεί στη ζωή του τον τελευταίο χρόνο, μετά την καταγγελία που έγινε εναντίον του.

«Ήταν πολύ περίεργο. Το έμαθα με έναν τρόπο πολύ περίεργο. Έμαθα ότι υπάρχει αίτημα άρσης ασυλίας μου, και ρώτησα γιατί. Σοκαρίστηκα. Σκέφτηκα πώς θα μπορούσε αυτό το πράγμα να είχε συμβεί», ανέφερε αρχικά.

«Είναι πολύ δύσκολη και λεπτή κατάσταση»

Στη συνέχεια είπε: «Το περίεργο είναι ότι από την καταγγελία μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα νεότερο. Προώθησα όσο το δυνατόν γρηγορότερα την άρση της ασυλίας μου. Μετά από αυτό η εισαγγελία των Βρυξελλών ήταν ελεύθερη να με καλέσει. Δεν υπήρξε κάποια κλίση από την εισαγγελία των Βρυξελλών. Απ’ ότι καταλαβαίνω, δεν υπάρχει κάτι το οποίο επείγει. Είναι παγωμένο. Είναι στα χέρια της δικαιοσύνης.

Δεν με έχουν καλέσει ακόμα, άρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, επομένως δεν υπάρχει καμία κατηγορία. Γι’ αυτό είπα ότι δεν θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ την κατάσταση… Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια ποινική δίωξη, είμαι νομίζω ηθικά, αλλά και νομικά ελεύθερος να κατέβω στις εκλογές».

Ακόμα, ο Αλέξης Γεωργούλης σημείωσε ότι: «Είναι πολύ δύσκολη και λεπτή κατάσταση. Πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά που λένε δημοσίως, δεν έχουν σχέση με την καταγγελία. Ο καθένας μίλησε σύμφωνα με το πώς το φαντάζεται. Ίσως να περίμεναν μια χιονοστιβάδα metoo που δεν θα είχε τέλος. Αυτό που με συγκινεί είναι ότι κάποιοι άνθρωποι μίλησαν αψηφώντας τη χιονοστιβάδα αυτή, γιατί όταν κάτι ξεκινάει, μεγαλώνει και μεγαλώνει και δεν σταματά με τίποτα».

«Μίλησαν χωρίς να έχουν δεύτερη σκέψη»

«Μίλησαν κάποια άτομα που με ξέρανε προσωπικά, άτομα που με ξέρανε από τον χώρο, και άτομα που με ξέρανε ως δημόσιο πρόσωπο, 23 χρόνια είμαι σε δημόσια έκθεση, θα μπορούσε κάποιος να έχει άποψη. Αυτό που με συγκινεί είναι ότι κάποιοι μίλησαν χωρίς να έχουν δεύτερη σκέψη, ή χωρίς να τους παροτρύνει κάποιος. Όταν κυκλοφορώ έξω, κάθε φορά θα έρθει κάποιος να μου πει, “σε πιστεύω, δεν το φάγαμε”…», συνέχισε.

Τέλος ο ευρωβουλευτής και ηθοποιός εξήγησε: «Κοίταξα να κρατήσω απόσταση από όλο αυτό και νομίζω ότι αυτή ήταν η πιο σωστή κίνηση. Γιατί, όταν πας να απαντήσεις σε ένα πρόσωπο που το ακούνε 15, γίνεται λαϊκό δικαστήριο και υπερισχύει αυτός που φωνάζει περισσότερο. Δεν πήγα να απομακρύνω ή να κρατήσω κόσμο… Αν είσαι μέσα στο δικό μου κύκλο και δεν θέλεις πια να είσαι, αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα.

Δεν κρατάω κακία επειδή κάποιος πίστεψε κάτι και αντέδρασε ανάλογα. Είμαι πάντα ανοιχτός, έχω χτυπηθεί αρκετές φορές -όχι με τέτοιο τρόπο- απλά φροντίζω να θυμάμαι πάντα ότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί να με πλήξουν. Καλό είναι να είσαι ανοιχτός, αλλά να θυμάσαι ότι δεν είσαι και άτρωτος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ