Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Ζούμε την πιο δύσκολη φάση της πανδημίας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 δήλωσε ότι “είναι η πιο δύσκολη φάση που έχουμε ζήσει αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας. Είναι μια τόσο δύσκολη κατάσταση, η οποία αποδομεί πλήρως όλα αυτά που μας έλεγε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα”.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, σχετικά με το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, τόνισε ότι «το πιο βασικό εδώ που βρισκόμαστε, για να μη μιλήσουμε μόνο για τις ευθύνες της κυβέρνησης, είναι να υπάρξει μια προσπάθεια για να εκκινήσει ένα πειστικό πρόγραμμα εμβολιασμού”.

Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη προς την πολιτεία,  καθώς βλέπει παλινωδίες, αναποτελεσματικές πολιτικές και τιμωρητική λογική από την πλευρά της κυβέρνησης, που νομίζω δεν βοηθάει σε αυτές τις συνθήκες” πρόσθεσε.

“Επικρατεί ένας διχασμός στην κοινωνία, που είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε σε αυτές τις συνθήκες” σημείωσε.

Ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί “πανδημίας ανεμβολίαστων”, ξεκαθάρισε ότι “δεν μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα εφησυχασμού και διχασμού σε αυτές τις δραματικές συνθήκες”.

“Στη χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης και του λιανεμπορίου ακούσαμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να λέει ότι τα δύσκολα στην οικονομία πέρασαν και ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο” επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι “αυτή η στάση είναι εκτός πραγματικότητας και πολύ επικίνδυνη, τη στιγμή μάλιστα που η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν γιατροί να λειτουργήσουν τις ΜΕΘ”.

“Κατέθεσα ερώτηση που συνυπογράφεται από 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούν τα νέα περιοριστικά μέτρα και την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που απειλούνται πια με λουκέτο” είπε ο κ. Χαρίτσης.

«Οι κλειστές επιχειρήσεις και οι νέες στρατιές ανέργων καταστρέφουν την πραγματική οικονομία αλλά και τα δημόσια οικονομικά» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ