Αλέκος Παπαδόπουλος για Χάρη Δούκα: Όσοι επιχείρησαν να γίνουν αρχηγοί κομμάτων από τον Δήμο της Αθήνας απέτυχαν

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την Κεντροαριστερά τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, Αλέκος Παπαδόπουλος.

Αναφερόμενος στον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα που το όνομά του ακούγεται μεταξύ των πιθανών διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέκος Παπαδόπουλος είπε μιλώντας στο ONE Channel και την εκπομπή «Evening Report» με τον Μάνο Νιφλή:

«Θα πω κάτι ιστορικό, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο, ότι όσοι στην Ελλάδα επιχείρησαν να γίνουν πρωθυπουργοί μέσα από τον Δήμο της Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκη – είναι αρκετοί – ή και αρχηγοί κομμάτων όλοι απέτυχαν».

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «Ενήλικες είναι, να καθίσουν να τα βρουν. Νομίζω και θέλω να πιστεύω ότι έχουν ευθύνη απέναντι στην προοπτική της παράταξης και θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και με διαδικασίες και με διεργασίες. Να έχουν όμως υπόψη τους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αν νομίζουν ότι θα γυρίσουν αυτοί που δεν τους ψήφισαν χωρίς να αλλάξει τίποτα εκεί μέσα και κυρίως να αλλάξουν αντιλήψεις και να φτιάξουν κεφάλαια αξιοπιστίας, αυτό δεν θα συμβεί. Όσοι ασχολούνται να έχουν φορτία εμπιστοσύνης γιατί η έννοια της εμπιστοσύνης είναι καθοριστική στην πολιτική. Κυβερνάς με αξιοπιστία και εμπιστοσύνη και όχι με το πιστόλι».

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, «δεν πρόκειται να αυξηθεί το ποσοστό με το πρόσωπο»

Με αφορμή την κριτική που ασκείται για το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «στα περισσότερα κόμματα του κόσμου σε προχωρημένες περιοχές οι ευθύνες επιμερίζονται. Μπορεί ο αρχηγός να έχει κάποια ευθύνη αλλά ο καθένας πρέπει να μετρήσει τις δικές του ευθύνες πριν να γίνει κήνσορας για τις ευθύνες των άλλων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ