Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ για την εκλογή της

Τη σημερινή εκλογή της Αικατερίνης Σακελλοροπούλου, ως πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, με μεγάλη πλειοψηφία, προβάλλουν στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους, σχεδόν στο σύνολό τους, τα αυστριακά ΜΜΕ.

«Η εκλογή της δικαστού στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει μεγάλη συμβολική αξία σε μία χώρα, στην οποία υπάρχουν ακόμη έντονες διακρίσεις απέναντι στις γυναίκες», σχολίαζε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

«Η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη Πρόεδρος της Ελλάδας» τιτλοφορεί σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wiener Zeitung, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της μία γυναίκα ως Πρόεδρο.

Στο ίδιο πνεύμα είναι το δημοσίευμα με τίτλο «Η πρώτη Πρόεδρος της Ελλάδας» στην εφημερίδα Die Presse, στο οποίο σημειώνεται επιπλέον ότι η πενταετής θητεία του σημερινού Προέδρου, του 67χρονου συντηρητικού πολιτικού Προκόπη Παυλόπουλου, ολοκληρώνεται στις 13 Μαρτίου.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο αιγυπτιακός τύπος για την εκλογή της νέας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Η «Αλ Αχράμ» μιλάει για μία πρωτοπόρα δικαστή, εξειδικευμένη στους νόμους για το περιβάλλον, που ως νέα Πρόεδρος συμβολίζει τη συναίνεση μεταξύ κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Η «Egypt Today» και η «Egypt Independent» τονίζουν ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ