Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Τα παραλειπόμενα της ψηφοφορίας – ΦΩΤΟ

Πανηγυρική ήταν σήμερα η ατμόσφαιρα στη Βουλή για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Από τη σημερινή διαδικασία απουσίαζαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ) και οι βουλευτές: Τρύφων Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Ζουράρις (ΣΥΡΙΖΑ), Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Κωνσταντίνα Αδάμου (ΜέΡΑ2%).

Οι κ.κ. Σαμαράς, Αλεξιάδης και Συρμαλένιος έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν ότι εάν παρίσταντο θα ψήφιζαν την κα Σακελλαροπούλου, ενώ η κα Αδάμου ότι θα ψήφιζε “παρών”. Δεν έστειλαν επιστολή οι κκ Μεϊκόπουλος και Ζουράρις.Το enikos.gr επικοινώνησε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζουράρι, ο οποίος είπε ότι θα εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα εξηγεί για ποιον λόγο απουσίαζε από την ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζουράρις το 2015 είχε προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε την Ολυμπιονίκη και αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου είτε την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη, πρόταση την οποία και επανέφερε.

Άτυχος στάθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μανωλάκος, καθώς χάλασε το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να φτάσει στη βουλή και να απουσιάζει από την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας προέδρου της Δημοκρατίας.

Όταν ακούστηκε το όνομα του “γαλάζιου” βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και εξήγησε ότι ο κ. Μανωλάκος λείπει γιατί έχει μια βλάβη το αυτοκίνητό του. “Έρχεται εναλλακτικά” είπε ο κ. Τασούλας. Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Μανωλάκος πρόλαβε και έφτασε στη Βουλή.

Δεν ήταν όμως μόνο ο κ. Μανωλάκος, ο οποίος στάθηκε άτυχος. Το αυτοκίνητο χάλασε και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία,όπως διαπιστώθηκε.

“Το αυτοκίνητο μου έμεινε στη Συγγρού, πήγα τρέχοντας στη Βουλή με τα πόδια. Έφτασα στη Βουλή ένα λεπτό μετά το τέλος της δεύτερης ανάγνωσης. Πήγα στο προεδρείο της Βουλής μαζί με την γραμματέα της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη, και δήλωσα πρόθεση ψήφου. Είναι απόφαση του προεδρείου αν θα προσμετρηθεί” είπε ο κ. Μεϊκόπουλος στο enikos.gr.

Παρευρέθηκε τελικά στη σημερινή ψηφοφορία ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ήταν κλινήρης, καθώς ταλαιπωρείται από γρίπη.

Κόκκινο χρώμα επέλεξαν αρκετές βουλευτίνες της ΝΔ, όπως για παράδειγμα η Έλενα Ράπτη.

Στα ασπρόμαυρα εμφανίστηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή συναινετική διαδικασία φαίνεται πως ενέπνευσε κάποιους βουλευτές, οι οποίοι αποφάσισαν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες στα social media. Μία φωτογραφία selfie δημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μέσα από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, αμέσως μετά την ψηφοφορία και την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φωτογραφήθηκε μαζί με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον Χρήστο Κέλλα, και σχολίασε: “Habemus”.

Καθήκοντα γραμματέως της Βουλής εκτέλεσε η Ραλλία Χρηστίδου, κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία της μέσα από την αίθουσα της Ολομέλειας, σχολιάζοντας πως “η ευρύτατη αποδοχή που είχε η υποψηφιότητά της, είναι ένα ακόμη θετικό στοιχείο στην αρχή της καριέρας της πρώτης γυναίκας στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας, και η συμβολική αξία μιας τέτοιας εκλογής είναι σαφώς σημαντική”.

Ωστόσο, στη συνέχεια, ανέφερε: “όπως βέβαια δεν πρέπει να αγνοείται και η επικοινωνιακή της «αξιοποίηση» από τη ΝΔ. Γιατί είναι σαφές, ότι μετά το σερί αποτυχιών της κυβέρνησης με τα εξωτερικά θέματα, με τις οικονομικές περικοπές και παλινωδίες, με τις λαθροχειρίες στην Παιδεία και την αναγνώριση των κολλεγίων από την πίσω πόρτα, η εκλογή της νέας Προέδρου εξασφαλίζει μια πρόσκαιρη και στοχευμένη συναίνεση, αλλά καμία ανοχή στις υπόλοιπες πράξεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ