Αγροτικές κινητοποιήσεις: Διευρυμένη υπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου την Κυριακή

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται ότι θα υπάρξει διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη σύσκεψη, στην οποία θα δώσει το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις γύρω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών.

«Έχει δείξει η κυβέρνηση τι έχει κάνει για τους αγρότες. Θέλω να τους παρακαλέσω να μην κλείσουν κεντρικές αρτηρίες εθνικών οδών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μια σειρά από 20 παρεμβάσεις των τελευταίων ετών για τον πρωτογενή τομέα. Προφανώς υπάρχουν περισσότερα αιτήματα των αγροτών. Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κοροϊδέψει τους αγρότες» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Μπάρκας.

«Προσωπικά είμαι κατά του κλεισίματος των δρόμων. Πρέπει να βρεθεί κονδύλι 4 δισ. ευρώ να συγκροτήσουμε τη Θεσσαλία» είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Μπατζελή, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Τον Ιούνιο έχουμε ευρωεκλογές. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς εκεί πρέπει να απαντήσουν. Καταψηφίστε τους: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ