Άγρια κόντρα Χρυσόγονου – Λοβέρδου

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Κώστα Χρυσόγονο και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο για την ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το παθητικό κάπνισμα.

Λοβέρδος: Προκλητική η άγνοια του Χρυσόγονου

Σε σχετική δήλωση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Χρυσόγονο για «άγνοια» σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

“Με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση του καπνίσματος σε επιβατικά οχήματα στην Αγγλία, όταν επιβαίνουν σε αυτά ανήλικοι, άκουσα σήμερα με περισσή έκπληξη, τον ευρωβουλευτή του Σύριζα, κ. Κ.Χρυσόγονο, να καταθέτει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τις δράσεις, τις οποίες προτίθεται να αναλάβει υπέρ των ανηλίκων, που εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα.

Η άγνοιά του είναι προκλητική! Θα όφειλε να γνωρίζει ο κ. Χρυσόγονος, ότι στις 8 Οκτωβρίου 2010, κατατέθηκε στη Βουλή δική μου τροπολογία, η οποία αφορούσε την επιβολή προστίμου ή αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, σε όσους θα καπνίζουν στο αυτοκίνητο, παρουσία παιδιών κάτω των δώδεκα ετών.

Ο Σύριζα τότε είχε καταψηφίσει!!! Μάλιστα οι επικριτές μου, οι προερχόμενοι από αυτό το κόμμα, υποστήριζαν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την εισβολή της νομοθεσίας στον προσωπικό χώρο των πολιτών και ότι ενώ φαινομενικά υποστηρίζει το σεβασμό των δικαιωμάτων του άλλου, στην ουσία υιοθετεί συντηρητικές απόψεις.

Αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία και εμπαιγμό η ερώτηση του κ. Χρυσόγονου, τη στιγμή που η Ελληνική Βουλή έχει ήδη νομοθετήσει!!! Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να ελέγξουν την εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με έρευνα το 1/3 των παιδιών, που εκτίθενται στον καπνό σε οχήματα, υποφέρουν και δεν ζητούν από τον καπνιστή να σταματήσει, επειδή νιώθουν αμήχανα ή φοβισμένα.

Το ΙΧ χωρίς τσιγάρο είναι ” Ζώνη Ασφαλείας ” για τα παιδιά”.

Η απάντηση του Κώστα Χρυσόγονου

Άμεση ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε σχετική δήλωση τόνισε:

«Δεν θα παρακολουθήσω τον κύριο Λοβέρδο στην εμπάθεια και στην κενή περιεχομένου φραστική οξύτητα της σημερινής του δήλωσης-σχολίου για ερώτηση που υπέβαλα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το παθητικό κάπνισμα των ανηλίκων

Εφόσον όμως μου καταλογίζει “προκλητική άγνοια”, θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι διαφορετικός θεσμός είναι η Βουλή των Ελλήνων, η οποία ως γνωστό νομοθετεί με ισχύ για την ελληνική επικράτεια, και διαφορετικός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μπορεί να ασκήσει αρμοδιότητες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και για να μην αισθάνεται στο μέλλον ο κ. Λοβέρδος “περισσή έκπληξη” θα του αποστείλω δωρεάν ένα εγχειρίδιο Ευρωπαϊκού Δικαίου, όπου επεξηγούνται οι διαφορές αυτές.

Λοβέρδος: Ο κ. Χρυσόγονος οφείλει να παραδεχτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος

Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον κ. Χρυσόγονο «να παραδεχτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος».

«Ο κ. Χρυσόγονος οφείλει να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ,  καταψήφιζε στη Βουλή πριν λίγα χρόνια την τροπολογία μου για την απαγόρευση του καπνίσματος μέσα στα επιβατικά οχήματα με ανήλικα παιδιά. Ο ίδιος ενεργοποιήθηκε τώρα και κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού και επειδή η ανωτέρω απαγόρευση θεσμοθετήθηκε και στην Αγγλία. Είναι, ως φαίνεται, σοβαρό, υπεύθυνο και σωστό το μέτρο όταν  το αποφασίζουν οι Άγγλοι για τη χώρα τους, ενώ όταν το ρύθμιζαν οι συμπατριώτες του κ. Χρυσόγονου στην Ελλάδα, αποτελούσε προσβολή της ατομικής ελευθερίας!!! Αυτά υποστήριζαν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέδρος και πρόσθεσε:

«Προκλητικά, λοιπόν, αγνοεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τί ισχύει στη χώρα του και δεν το επικαλείται ως καλή πρακτική, απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όσο για το εγχειρίδιο Ευρωπαϊκού Δικαίου που θέλει να μου δωρίσει, κι αφού το θέλει έτσι, τον παροτρύνω να το κρατά ο ίδιος πάντα στα χέρια του όταν αγορεύει, ώστε να προσδίδει κύρος στα επιχειρήματά του, που τόσο το έχουν ανάγκη! Αυτή τη συμβουλή, άλλωστε ,έδινε ο  Λουκιανός στο “Ρητόρων Διδάσκαλος”, προκειμένου το περισπούδαστο ύφος να καλύπτει τις αδυναμίες του λόγου».

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα 21 μέλη της Επιτροπής Θεσμών

Τι ζήτησε ο Καμμένος για τους πρόσφυγες στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Exit mobile version