Άγρια κόντρα Βελόπουλου – Γεωργιάδη στη Βουλή: «Είσαι γλείφτης του συστήματος» – «Παρακαλούσες τον Σαμαρά να κατέβεις ευρωβουλευτής της ΝΔ»

Μετωπική σύγκρουση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο είχε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα η λεκτική αντιπαράθεση έφτασε να γίνει και επί προσωπικού με βαριές εκφράσεις και αλληλοκατηγορίες.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και απευθυνόταν συχνά προς τον Άδωνι Γεωργιάδη που καθόταν στα υπουργικά έδρανα. Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του κατηγόρησε την ΝΔ ότι διορίζει άτομα που μισούν τον καραμανλισμό. Έφερε ως παράδειγμα τον διευθυντή υπολογιστικών συστημάτων του ΜΙΤ Media Lab Μιχάλη Μπλέτσα που ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας.

«Είστε η κυβέρνηση, δυστυχώς, όχι των αρίστων αλλά των αχρήστων», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. «Κύριε Γεωργιάδη θα μου πεις ότι δεν είμαι δεξιός εγώ, ότι εσύ είσαι δεξιός. Χθες σε αποκάλεσα βέβαια ελαφροδεξιό. Ψήφισες γάμο ομοφυλοφίλων και δεξιός δεν γίνεται. Γάμος ομοφυλοφίλων και ψήφος στους μετανάστες και δεξιός δεν το λες. Λίγο ελαφροδεξιός ροζουλί το βλέπεις. Αλλά μέχρι εκεί», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε σκωπτικό τόνο για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπουργού Υγείας. «Εσείς στασίδι, πληρώνεστε από τον ΣΚΑΪ; Φαντάζομαι όχι έτσι; Κάθε Σάββατο και Κυριακή σας βλέπω ρε παιδί μου. Ανοίγω την τηλεόραση, Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί, το Σάββατο, την Κυριακή, κάθε μέρα. Εγώ τουλάχιστον πληρώνω τα κανάλια τα περιφερειακά για να βγαίνω στα κανάλια. Γιατί τα δικά σας κανάλια δεν με αφήνουν να βγω. Μου απαγορεύουν», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος είπε ότι αν βρουν βουλευτή δικό του να έχει βγει στον ΣΚΑΪ θα παραιτηθεί αύριο το πρωί.

Μετά απάντησε στα σχόλια που έκαναν εκτός μικροφώνου βουλευτές της ΝΔ από τα έδρανα. «Κάθε Σαββατοκύριακο είναι εκεί ο υπουργός σου και ο πρωθυπουργός περνάει όποτε θέλει, πάει για καφέ, μπαίνει μέσα και κάνει δηλώσεις. Αυτό το λέτε εσείς ενημέρωση;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας ο Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε: «Για το ΕΣΥ τι να σου πω; Το έχεις κάνει σαν τα μούτρα σου μαντάρα σου λέω. Τι να σου πω τώρα;».

«Αγαπητέ Κυριάκο παραμένεις το ίδιο φαιδρός που ήσουν πάντα»

Τον λόγο πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης και απάντησε στα σχόλια για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του. «Αγαπητέ κύριε Βελόπουλε αν ήξερα πραγματικά πόσο πολύ θέλετε να βγείτε στον ΣΚΑΪ θα έκανα ό,τι μπορούσα για να βγείτε. Δεν ήξερα ότι τραβάτε τέτοιο μεγάλο ζόρι, τόσο πόνο στην ψυχή σας. Πρέπει να σας πω όμως για να είμαστε συνεννοημένοι ο ΣΚΑΪ είναι ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός. Βγάζει αυτούς που θέλει και ευτυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει λογοκρισία ούτε είμαστε Σοβιετία. Πάρα ταύτα στο όνομα της παλιάς μας φιλίας αν τόσο στεναχωριέστε που δεν βγαίνετε στον ΣΚΑΪ να πάρω μερικούς φίλους μου δημοσιογράφους να τους παρακαλέσω να σας βγάλουνε για να μην στεναχωριέστε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τον Μιχάλη Μπλέτσα γιατί ήταν διευθυντής στο μεγαλύτερο τεχνολογικό ίδρυμα του πλανήτη και όχι με βάση την πολιτική του τοποθέτηση. «Και αυτός να είναι λόγος για να μας κατηγορεί ο Κυριάκος Βελόπουλος. Δυστυχώς δείχνει αγαπητέ Κυριάκο ότι παραμένεις το ίδιο φαιδρός που ήσουν πάντα. Γιατί δεν καταλαβαίνεις τι είναι το ΜΙΤ και πουλάς στον ελληνικό λαό αυτά τα παραμύθια», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επειδή ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε και στο αν ο υπουργός Υγείας μπορεί να επισκεφθεί την Μακεδονία ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: «Και το αν εγώ θα πάω στην Μακεδονία ή όχι θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν θα ζητήσω την άδεια σας για το που θα πάω. Δόξα τω Θεώ όλοι οι Έλληνες πολίτες πηγαίνουμε όπου θέλουμε μέσα σε αυτή τη χώρα».

«Δεν ακούς γιατί δεν θα διορθωθείς ποτέ»

Τον λόγο πήρε και πάλι ο Κυριάκος Βελόπουλος και είπε: «Κύριε υπουργέ είχες μία πρεμούρα να υπερασπιστείς τον Αλαφούζο. Τι αγάπη με τον Αλαφούζο είναι ρε παιδί μου αυτή; Τι λατρεία με τον Αλαφούζο. Μπορείς να τον πάρεις ό,τι ώρα θέλεις τηλέφωνο ε; Ωραία πράγματα. Υπουργός σε χώρα να λέει ότι θα πάρει σε ιδιωτικό κανάλι για να βγάλει πρόεδρο κόμματος. Οποίο θράσος ρε μεγάλε. Οποίο θράσος. Πόσο θράσος μπορείς να έχεις;

Αφού μιλήσαμε για τον Αλαφούζο και έχεις και τηλέφωνα ρώτησε τους πόσες φορές αρνήθηκα να πάω. Και ξέρεις γιατί αρνήθηκα; Γιατί εγώ σέβομαι την προσωπικότητα μου. Σε άνθρωπο που με λοιδορεί με ψέματα ούτε απαντώ ούτε πηγαίνω. Το κατάλαβες; Και είναι έντιμη η στάση μου και διαρκής. Δεν είναι στιγμιαία».

«Δεν ακούς γιατί δεν θα διορθωθείς ποτέ. Άνθρωπος που είπε: ‘Μην πάρει την δόξα ο Τόμσεν από μένα’, ε τι να περιμένω τώρα εγώ; Τι να του πω;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Αναφέρθηκε και στα Τέμπη και αποκάλυψε ότι είχε έναν φίλο εδώ και 30 χρόνια που σκοτώθηκε στο δυστύχημα.

Παράλληλα διάβασε και μία παλαιότερη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πριν πάει στην ΝΔ. «Μία δήλωση: ‘Η ΝΔ είναι η ντροπή της Δεξιάς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα μπορούσα να έχω οποιαδήποτε ιδεολογική συγγένεια με αυτό το γελοίο τσίρκο. Αν είσαι βαθύπλουτος γόνος (σ.σ. για τον Μητσοτάκη), ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία αυτών που δεν χρειάζεται ποτέ να εργαστούν στην ζωή τους. Ο Σαμαράς είναι όχι απλός κατώτερος των περιστάσεων αλλά ελάχιστος ως ανύπαρκτος’. Αν τα έλεγα αυτά εγώ Άδωνι δεν θα πήγαινα ποτέ σε κανένα τέτοιο μαγαζί, ανύπαρκτο, τσίρκο, γελοίο. Συ είπας και εγώ σου διαβάζω τι είπες», σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Έξω φρενών ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τότε ο υπουργός Υγείας ζήτησε εκ νέου τον λόγο και προκλήθηκε ένταση στην Ολομέλεια, καθώς δεν ήταν η σειρά του να μιλήσει. Ο Κυριάκος Βελόπουλος πήγε να φύγει από την αίθουσα αλλά τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Πιο προσωπικό δεν υπάρχει. Μην φύγεις, αγαπητέ Κυριάκο Βελόπουλε, αφού ήθελες να το κάνεις προσωπικό. Εγώ γενικά τα προσωπικά τα αφήνω στην πολιτική αλλά στα προσωπικά να είσαι έτοιμος να ακούσεις τα προσωπικά. Αν αρχίσω να αναφέρω τις δηλώσεις του κατά της ΝΔ πριν το 2014 θα βρω χίλιες».

Τότε αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «έκοψε» τον Κυριάκο Βελόπουλο από τα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ το 2014. «Ποιος ξέρει καλύτερα από μένα πόσο παρακαλούσες τον Αντώνη Σαμαρά να κατέβεις ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2014; Άρα να ξέρει ο ελληνικός λαός και όσοι πάνε να σε ψηφίσουνε ότι δεν είσαι στην ΝΔ γιατί ο Αντώνης Σαμαράς σε έκοψε από το ψηφοδέλτιο όταν ήταν να πας στο Κάραβελ. Άρα λοιπόν όλο το σόου που έκανες προηγουμένως που είναι εντελώς προσωπικό είναι μόνο και μόνο για να κοροϊδέψεις τον κόσμο. Εγώ όμως αγαπητέ Κυριάκο σε ξέρω παρά πολύ καλά. Άρα εμένα δεν μπορείς να με κοροϊδέψεις. Αμφιβάλλω δε ακόμη και αν είχες φίλο στο τρένο. Και αυτό ψέμα είναι. Άρα λοιπόν αγαπητέ κύριε Βελόπουλε σε μένα θα μιλάς με σεβασμό γιατί εγώ σε ξέρω καλά. Μπορεί οι ψηφοφόροι σου να μην ξέρουνε αλλά εγώ σε ξέρω. Άρα όταν με βλέπεις θα είσαι προσεκτικός. Παρακαλούσες και σε κόψανε. Και σου κάτσε να γίνεις τώρα αρχηγός», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος τότε απάντησε: «Κύριε πρόεδρε δεν μπορεί ο άνθρωπος, ο κουβαλητής του συστήματος, να λέει ότι εγώ παρακαλούσα. Αρνήθηκα στον Αντώνη Σαμαρά να κατέβω γιατί δεν έκανε και την ΑΟΖ και τότε. Και δεύτερον κύριε Γεωργιάδη, Άδωνι εμένα δεν θα μου κουνάς το δάχτυλο για ένα και μόνο λόγο γιατί όταν σε φτύνουν νομίζεις ότι βρέχει. Λέω το εξής απάντηση και να ξέρουμε τι λέμε, ο άνθρωπος ο οποίος παρακαλεί, εκλιπαρεί και αγκαλιάζει οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό για να τον κάνει βουλευτή δείχνει εμένα, εμένα. Θα σου πω ένα μόνο πράγμα. ‘Η ΝΔ είναι η ντροπή της Δεξιάς δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα μπορούσα να πάω σε αυτό το κόμμα’. Αυτός είσαι, λασπολόγος, υβριστής, συκοφάντης και κυρίως γλείφτης μεγάλος του συστήματος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ