Αυτοδιοικητικές εκλογές – Μητσοτάκης: Δεν ήταν μία καλή βραδιά για την Νέα Δημοκρατία

«Δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για την Νέα Δημοκρατία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αρχικά συνεχάρη όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που εξελέγησαν την δεύτερη Κυριακή, διαβεβαιώνοντας τους πως «είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους, όπως είχα πει και την προηγούμενη Κυριακή. Έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και προσμένουμε σε μία γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους».

Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα της δεύτερης Κυριακής, σχολίασε πως «σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για την Νέα Δημοκρατία. Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων, ουσιαστικά βγήκανε την προηγούμενη Κυριακή» ενώ παράλληλα έκανε λόγο για μία «αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας. Στο κάτω κάτω η ΝΔ πήρε 41% και όχι 51% και προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψηφίους που στηρίχθηκαν από το κόμμα από το 41% στο 51% δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο».

Στη συνέχεια επεσήμανε την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή στην κάλπη λέγοντας πως «πρέπει να μας προβληματίσει όλους».

Ως προς τα πολιτικά μηνύματα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη, όπως και να λαμβάνει τα πολτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

«Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα. Στο πολιτικό πρόταγμα, για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα που δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες, να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν από 3 μήνες, στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων».



Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ