Αυτοδιοικητικές εκλογές: Διευρυμένο ωράριο για τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, για τις ανάγκες των ψηφοφόρων στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Τα γραφεία ταυτοτήτων θα είναι ανοιχτά το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ και την Κυριακή από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα.  Τα γραφεία διαβατηρίων θα λειτουργήσουν το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και την Κυριακή από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι πλημμυροπαθείς

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται σήμερα ειδική εγκύκλιος που θα προβλέπει κάποια ρύθμιση για τους πλημμυροπαθείς, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν χάσει τα προσωπικά τους έγγραφα. Οι ψηφοφόροι αυτοί θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και με την ηλεκτρονική ταυτότητα.

Αποζημίωση των εφορευτικών επιτροπών

Για πρώτη φορά σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές θεσμοθετείται και η αποζημίωση στους εκλογικούς αντιπροσώπους αλλά και στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Όσοι είναι μέλη εφορευτικής επιτροπής και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι την πρώτη Κυριακή θα λάβουν ως αποζημίωση 40 ευρώ και σε περίπτωση που θα χρειαστεί να γίνει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές η αποζημίωση υπολογίζεται στα 30 ευρώ. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει και για όλους όσοι έχουν εκλεγεί ως αναπληρωματικά μέλη και θα αντικαταστήσουν κάποιο μέλος τακτικό το οποίο δεν θα παραστεί στη διαδικασία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ