Αυτοδιοικητικές εκλογές – Αποτελέσματα: «Γαλάζιος» ο χάρτης των Περιφερειών – Ποιοι φαίνεται να εκλέγονται από τον πρώτο γύρο

Στις 10 από τις 13 περιφέρειες της χώρας προηγούνται σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα exit poll για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρώτος είναι ο Χρήστος Μέτιος με 40,73%. Στην Αττική προηγείται ο Νίκος Χαρδαλιάς με 45,53% και στο Βόρειο Αιγαίο ο Αλκιβιάδης Στεφανής με 40,93%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την πρωτιά έχει ο Νεκτάριος Φαρμάκης με 60,44% και ο στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης με 55,38%.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πρωτιά Χαρδαλιά δείχνουν τα αποτελέσματα – «Παίζεται» εκλογή από τον α’ γύρο

Στην Θεσσαλία πρώτος είναι ο Κωνσταντίνος Αγοραστός με 42,24% και στην Κεντρική Μακεδονία ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 61,02%. Στο Νότιο Αιγαίο ο Γεώργιος Χατζημάρκος προηγείται με 65,39% και στην Πελοπόννησο ο Δημήτριος Πτωχός στο 44%.
Στην Στερεά Ελλάδα ο Φάνης Σπανός είναι πρώτος με 48,71%.

Τρεις περιφέρειες δεν κερδίζει μέχρι στιγμής η ΝΔ. Στην Δυτική Μακεδονία προηγείται ο ανεξάρτητος Νεκτάριος Φαρμάκης και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Ιωάννης Τρεπεκλής που δεν είχε το επίσημο χρίσμα της ΝΔ. Στην Κρήτη είναι πρώτος ο Σταύρος Αρναουτάκης που έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Το πρώτο αποτέλεσμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τον πρώτο γύρο των εκλογών αναμένεται να κερδίσουν ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Γεώργιος Χατζημάρκος και ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα στο 9,54% της ενσωμάτωσης είναι πρώτοι οι:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ