Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Πάτρα: Η «μάχη» των δύο καρδιολόγων για την δημαρχία

Δύο καρδιολόγοι είναι οι «μονομάχοι» στην αρένα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Πάτρα με έπαθλο τη θέση του δημάρχου. Ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο οποίος είναι επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Κώστας Σβόλης που είναι επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη».

Στον πρώτο γύρο των εκλογών η «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 34.774 ψήφους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 39,95%, ενώ η «Πάτρα Ενωμένη» έλαβε 22.258 ψήφους και ποσοστό 25,57%.

Οι δύο διεκδικητές για την Πάτρα

Ο Κώστας Πελετίδης, γιατρός – καρδιολόγος στο επάγγελμα, εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1998 με την παράταξη του αείμνηστου, Παναγιώτη Κοσιώνη, ενώ υποψηφιότητα για δήμαρχος Πατρέων έθεσε για πρώτη φορά το 2006, λαμβάνοντας ποσοστό 10,12%.

Στις εκλογές του 2010 έθεσε για δεύτερη φορά υποψηφιότητα για δήμαρχος, λαμβάνοντας ποσοστό 16,52%, ενώ το 2014 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Πατρέων με ποσοστό 25,06% στον πρώτο γύρο και 63,53% στον δεύτερο γύρο.

Το 2019 εκλέχθηκε για δεύτερη φορά δήμαρχος Πατρέων, λαμβάνοντας 40,60% στον πρώτο γύρο και 70,86% στον δεύτερο γύρο.

Ο Κώστας Σβόλης, ο οποίος είναι και αυτός γιατρός – καρδιολόγος στο επάγγελμα, εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα στην πρώτη θέση το 2019 με την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη». Το 2022 μετά την παραίτηση τού επικεφαλής της παράταξης, Νίκου Παπαδημάτου, εξελέγη στη θέση του νέου επικεφαλής.

Κώστας Πελετίδης: Ο Πατραϊκός λαός γεμίζει τις κάλπες με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Πελετίδης, στο 478 ο Εκλογικό Τμήμα (2ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας – Στρούμπειο), στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πελετίδης τόνισε ότι «σήμερα ο Πατραϊκός λαός γεμίζει τις κάλπες με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για να έχουμε δυνάμεις αύριο να χτίσουμε την πόλη μας, όπως ονειρευόμαστε, για να έχουν μέλλον τα παιδιά μας».

Κώστας Σβόλης: Πρέπει όλοι να είμαστε μπροστά στην κάλπη γιατί κρίνουμε το μέλλον μας

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Σβόλης στο 410 εκλογικό τμήμα (σχολικό συγκρότημα στην οδό Κορυδαλλέως στα Συχαινά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι «σήμερα είναι η μέρα του πολίτη. Πρέπει όλοι σήμερα να είμαστε μπροστά στην κάλπη γιατί κρίνουμε το μέλλον μας», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «περιμένουμε την ετυμηγορία του πατραϊκού λαού ώστε να δράσουμε ανάλογα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ