Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η μάχη του σταυρού για τους celebrities – Ποιοι θριάμβευσαν και ποιοι δεν τα κατάφεραν

Τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές αλλά και παίκτες ριάλιτι δεν έλειψαν από την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, με ορισμένους από αυτούς να θριαμβεύουν και άλλους… να μην τα καταφέρνουν.

Οι επώνυμοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι 

Ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης έλαβε 3.386 ψήφους και εξελέγη πάλι δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι, καταφέρνοντας να βγει τρίτος στη σειρά κατάταξης.

Με συνολικά 4.027 ψήφος στον δήμο Αθηναίων εξελέγη η Κατερίνα Γκαγάκη, η οποία βρίσκεται στην πεντάδα των πρώτων για τον συνδυασμό «Αθήνα ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο ήταν και η Νικολέττα Καρρά με 1.520 ψήφους, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης με 929 ψήφους και ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας με 986 σταυρούς.

Ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής συγκέντρωσε 1.377 ψήφους και εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος στο Χαλάνδρι, με τον Σίμο Ρούσσο.

Από την πλευρά της η Μαίρη Μηλιαρέση ήταν από αυτούς που θριάμβευσαν για ακόμη μία φορά με 2.409 ψήφους στη Γλυφάδα.

Στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης, ήρθε δεύτερος σε σειρά προτίμησης με 407 σταυρούς, με τον συνδυασμό του ηθοποιού Γιάννη Βούρου.

Ποιοι επώνυμοι εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι

Τον απόλυτο θρίαμβο, βέβαια, κατέγραψε, η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου θριάμβευσε, ενδεχομένως, με τις περισσότερες ψήφους στη χώρα, με 24.939, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Θάνος Ασκητής τερμάτισε πρώτος στον Βόρειο Τομέα με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, με 19.115 σταυρούς.

Για πρώτη φορά εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος η Έρρικα Πρεζεράκου με 12.250 ψήφους.

 

Επίσης με τον Νίκο Χαρδαλιά, αλλά στον Δυτικό Τομέα εκλέγεται και ο γνωστός παίκτης ριάλιτι από το Survivor, Σάκης Κατσούλης, με 6.209 ψήφους.

 

Ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης εκλέγεται με 10.194 ψήφους. Στον Κεντρικό Τομέα εκλέγεται και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Σαργκάνης, με 7.352 ψήφους, στην έκτη θέση.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Μπάνε Πρέλεβιτς με 12.340 ψήφους, στην πέμπτη θέση ο Άγγελος Χαριστέας με 11.038 ψήφους και στην έβδομη εκλόγιμη θέση η παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου, με 8.222 ψήφους.

Στον Νότιο Τομέα, επίσης με τον Νίκο Χαρδαλιά, εκλέγονται οι: Μανώλης Σφακιανάκης, στην πρώτη θέση με 15.921 ψήφους, ο Μιχάλης Ζαμπίδης, στη δεύτερη θέση με 12.681 ψήφους, η Βασιλική Μιλλούση, στην τρίτη θέση με 11.611 ψήφους. Στην τέταρτη θέση είναι η Μπέσσυ Αργυράκη, με 9.511 ψήφους, ενώ στην έκτη θέση είναι ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος εκλέγεται με 6.210 ψήφους.

Ποιοι δεν τα κατάφεραν 

Ο Χάρης Ρώμας ως υποψήφιος δήμαρχος στο Χαλάνδρι, δεν τα κατάφερε και τερμάτισε στην τρίτη θέση, με ποσοστό 14,91% με 3.857 ψήφους. Η Μαρίνα Πατούλη αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο με 15,62% στην Πεύκη.

Ο Απόστολος Γκλέτσος συγκέντρωσε 74.923 ψήφους και άγγιζε το 24,9%, το οποίο δεν ήταν αρκετό ώστε να εκλεγεί Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Στον δήμο Ηλιούπολης, δεν τα κατάφερε ο γνωστός ράπερ Μπο. Η θέση του δημάρχου διεκδικείται και την επόμενη Κυριακή μεταξύ του Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 23,12% και του Στάθη Ψυρρόπουλου, που προηγείται με 25,38% με τον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη».

Επίσης, ο τραγουδιστής Λάμπης Λιβιεράτος πήρε 125 ψήφους καταλαμβάνοντας την 6η θέση ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήµο Λυκόβρυσης-Πεύκης με τον συνδυασμό της Μαρίνας Πατούλη.

Για δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κατέβηκε ο Βαγγέλης Σερίφης ή αλλιώς, DJ Rico, και κατετάγη τέταρτος με 7,27 %, έχοντας λάβει 1.466 ψήφους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ