Αυτή είναι η επιστολή Τσαβούσογλου στον Δένδια για την 25η Μαρτίου

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Για πρώτη φορά, η τουρκική κυβέρνηση έστειλε ευχητήρια επιστολή για την Επανάσταση του 1821.

Επιστολή Τσαβούσογλου για την 25η Μαρτίου: Οι ευχές στον Δένδια

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από το αλυτρωτικό και ανιστόρητο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», τις νέο-οθωμανικές «κορώνες» Ερντογάν με αναφορές στην ναυμαχία της Πρέβεζας και τα «θα έρθουμε νύχτα», σε μία ιστορική επιστολή από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προς τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι  οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας  θα παγιωθούν στο μέλλον. Παράλληλα, δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.

Επιπλέον ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ευχαριστεί για ακόμη μία φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκική Κυβέρνηση στέλνει επίσημα ευχετήρια επιστολή για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου κάτι που αποκτά ιδιαίτερη ιστορική και διπλωματική αξία δεδομένου ότι η Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε την αρχή του τέλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ