Αυτά συζήτησαν Βενιζέλος-Άσμουσεν

Αυτά συζήτησαν Βενιζέλος-Άσμουσεν

 

Η πολιτική και η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, η πορεία εφαρμογής του Προγράμματος, η κατάσταση στην πραγματική οικονομία και η ανάγκη στήριξής της από το τραπεζικό σύστημα, τα δημοσιονομικά δεδομένα μέχρι το τέλος του προγράμματος συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ Γιοργκ Ασμούσεν.

Επίσης, σύμφωνα με άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του ΠΑΣΟΚ, συζητήθηκε η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδος που μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους και άρα δεν υπάρχει λόγος να ανακυκλώνεται η συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ήδη πετύχει διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα και άρα πρέπει να επικεντρωθεί όλη η συζήτηση στον παρονομαστή του κλάσματος, δημόσιο χρέος προς ΑΕΠ, μέσω της αύξησης του ΑΕΠ, γιατί είναι προφανές ότι το ζήτημα του δημοσίου χρέους, της συνολικής διάρκειάς του και του κόστους εξυπηρέτησης του προηγείται, λογικά, των άλλων συζητήσεων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ