Άδωνις: Υπερβολική η αντίδραση των φαρμακοποιών

Άδωνις: Υπερβολική η αντίδραση των φαρμακοποιών

«Υπερβολική» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, την αντίδραση των φαρμακοποιών, καλώντας τους να την ξανασκεφτούν.

«Το υπουργείο Υγείας, ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα έκανε μια επίπονη και μακρόχρονη διαπραγμάτευση με την τρόικα για την εφαρμογή των προτάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ όσον αφορά στα φαρμακεία, με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει και τις δουλειές των φαρμακοποιών για το μέλλον. Η τρόικα έκανε δεκτές σχεδόν όλες τις παρατηρήσεις του υπουργείου Υγείας και η συμφωνία η οποία έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, εκφράζει την πολιτική μας βούληση» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι οι φαρμακοποιοί έχουν θέσει και κάποια επιπλέον ζητήματα που αφορούν κλαδικά τους αιτήματα.

«Εμείς με πνεύμα καλής συνεννόησης συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση για να δούμε αν μπορούμε να πετύχουμε και κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που αρχικά πετύχαμε» σημείωσε ενώ ξεκαθάρισε ότι το θέμα των φαρμακοποιών και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, βαρύνει αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση της επιβίωσης του κλάδου των φαρμακοποιών, αλλά, όπως επισήμανε, «με γνώμονα πάντα και την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών, γιατί η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μιας μερίδας αυτών». «Η τελική συμφωνία που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, να είστε βέβαιοι ότι θα είναι σταθμισμένη έτσι ώστε να προστατεύει τα συμφέροντα αμφοτέρων» υπογράμμισε.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ