Αχτσιόγλου στον Realfm 97,8: Προτείνουμε να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα κατώτατα όρια της Ευρώπης

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι “αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι έχει χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας. Προκαλούν εντύπωση οι τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει και η πανδημία έχει ξεφύγει εντελώς εδώ και καιρό. Έχουμε ακραία νούμερα και στον αριθμό των διασωληνωμένων καθημερινά, στον τραγικό δείκτη των απωλειών των ανθρώπινων ζωών, ενώ τελευταία αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αγωνία είναι η σειρά καταγγελιών για απώλειες ανθρώπινων ζωών εκτός ΜΕΘ”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “έχουμε δραματικές αυξήσεις στην ενέργεια, πάνω από 100% στο φυσικό αέριο, πάνω από 50% στο ρεύμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης και δυστυχώς έχει συμπαρασύρει όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης και διατροφής”.

“Κυρίως τα γαλακτοκομικά, το ελαιόλαδο, το κρέας, τα λαχανικά, άρα βλέπουμε συνολικά ότι δεν είναι μόνο οι αυξήσεις στην ενέργεια αλλά στο σύνολο των αγαθών πρώτης ανάγκης που έχουν επιβαρυνθεί και έχουν μεγάλη αύξηση στις τιμές” συμπλήρωσε.

“Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε ουσιωδώς να προστατέψει οριζόντια νοικοκυριά και επιχειρήσεις” υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

“Εμείς προτείνουμε να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα κατώτατα όρια της Ευρώπης, αυτό το μέτρο για έναν ολόκληρο χρόνο θα κόστιζε δημοσιονομικά 1,5 δισ., δεν είναι μικρό αλλά υπάρχει δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να το εφαρμόσει” είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ