Αχιλλέας Μπέος: Νέα επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου – Για bullying μιλά ο Γερουλάνος

Νέα επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπολύει ο Αχιλλέας Μπέος. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε τον Βόλο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, και πραγματοποίησε ομιλία στην πόλη. Όταν ο Δήμαρχος Βόλου είδε μια φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού και έκανε μια οργισμένη ανάρτηση στα social media που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς να την χαρακτηρίζουν απαράδεκτη και κατάπτυστη.

“Τι μέρα κι αυτή! Πάω να πιω ένα καφέ σε μεγάλο ξενοδοχείο και πέφτω σε μια μεγάλη φωτογραφία – πορτρέτο του πιο βλαμμένου που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα! Φτύνω τον κόρφο μου, σταυροκοπιέμαι, μουρμουρίζω ένα “ύπαγε οπίσω μου…” και προχωρώ στο εσωτερικό. Άλλη τραγική έκπληξη. Κακό συναπάντημα. Μια χούφτα επώνυμων βολεμένων και χαρτζιλικωμένων, που χρόνια ταλάνισαν τη χώρα, και που το άθροισμα των ηλικιών τους ξεπερνά τα χρόνια του Παρθενώνα” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

Θέση στο θέμα πήρε και ο συνυποψήφιος του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος.

Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη, Νίκο Ελευθερόγλου και Γιώργο Καραμέρο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφέρθηκε στη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο συνυποψήφιός του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, από τον δήμαρχο του Βόλου, μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε: “Το να σε βρίζει ο Μπέος είναι παράσημο. Από εκεί και πέρα θέλω να σας πω ένα πράγμα το οποίο το θεωρώ πιο σοβαρό και αυτό είναι ότι έχουμε ανθρώπους για τους οποίους το πολιτικό bullying είναι μέρος της καριέρας τους”

“Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που χαριεντίζονται με τέτοιους ανθρώπους και νομιμοποιούν τέτοιες συμπεριφορές; Όταν όλοι ξέρουμε ότι αυτή είναι μια πολιτική κουλτούρα η οποία δεν πρέπει να συνεχιστεί στην Ελλάδα;  Ο διχασμός και η στοχοποίηση ανθρώπων χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχει ενοχλήσει στο παρελθόν κάτι ή οτιδήποτε άλλο, μόνο κακό κάνει στη χώρα.

Αυτή τη στιγμή ειδικά όταν περνάμε οικονομική κρίση, υγειονομική κρίση, δεν χρειαζόμαστε αυτού του είδους την πολιτική φιλοσοφία. Χρειαζόμαστε ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά ενώνουν, δημιουργούν κοινωνική συνοχή και προχωράνε τα πράγματα μπροστά. Το να στηρίζουν, στελέχη της κυβέρνησης, το βρίσκω απαράδεκτο και αυτός ο οποίος πρέπει να απαντήσει είναι ο κύριος Μητσοτάκης” τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

Η νέα ανάρτηση που έκανε ο Αχιλλέας Μπέος

“Σε κατάσταση σοκ μαθαίνω ότι βρίσκονται τα στελέχη και τα στελεχάκια του ΠΑΣΟΚ , τοπικά και κεντρικά, για τα όσα έγραψα γι αυτόν τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ, που θέλει να επανέλθει στην εξουσία και να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο. Οπως πάντα υποκριτές και πολιτικοί απατεώνες, δεν ενοχλήθηκαν από την ουσία των όσων ανέφερα στην ανάρτησή μου, αλλά για τους χαρακτηρισμούς που προσήψα στον ΓΑΠ, που μέχρι και ο εκ των “κηπουρών” του, Πεταλωτής βρήκαν μάλλον ελαφρείς…”  έγραψε σε νέα ανάρτησή του ο Δήμαρχος Βόλου, βάζοντας ξανά στο στόχαστρο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Γιώργος Παπανδρέου
“Αξίζει ωστόσο να δούμε τι λέει για τον Γιωργάκη και την υποψηφιότητά του όχι ο κακός και αγενής Μπέος, αλλά ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος, που γράφοντας στην “Καθημερινή” αναφέρει:
«Έχοντας κερδίσει τις εκλογές του 2009 με συνθήματα όπως το περίφημο ”λεφτά υπάρχουν”, ο Παπανδρέου ήταν μοιραίο να βρεθεί ως πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου…”
“… η χαοτική πρωθυπουργία Παπανδρέου, με τα ατέλειωτα υπουργικά συμβούλια, τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και το μισό ΠΑΣΟΚ να υπονομεύει τα μέτρα που έπαιρνε το άλλο μισό, οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση του φθινοπώρου του 2011”.
“Δεν υπάρχουν πειστικότερες ενδείξεις για τη σύγχυση που επικρατούσε στο μυαλό του Παπανδρέου τότε από την τραγελαφική απόπειρα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, τη συνάντηση των Καννών και την παρ’ ολίγο ”θεσμική” πρωθυπουργία… Πετσάλνικου. Και όλα αυτά με φόντο τους νεκρούς της Μαρφίν, τους αγανακτισμένους τής πάνω και της κάτω πλατείας και τη χωρίς προηγούμενο έξαρση της βίας”.
«Δεν θα αναφερθώ στην άκομψη -για να μη τι χείρον είπω- εικόνα τού να ανταγωνίζεσαι με ανθρώπους περίπου συνομηλίκους με τα παιδιά σου. Ούτε στον σχεδόν καιροσκοπικό χαρακτήρα μιας υποψηφιότητας που υποβλήθηκε μόνον όταν η εν ζωή τότε ακόμη πρόεδρος ανήγγειλε ότι δεν θα διεκδικήσει για λόγους υγείας.”
Με ενοχλεί, τουναντίον, η άρνηση του Παπανδρέου να παραδεχτεί έστω και ένα λάθος από την πολύχρονη θητεία του. Με ενοχλεί, με άλλα λόγια, η νοοτροπία ότι η ελληνική κοινωνία του χρωστάει απλώς και μόνον επειδή λέγεται Παπανδρέου και γι’ αυτό θα πρέπει να τον ψηφίσει. Όμως, μια υποψηφιότητα που αποβλέπει μόνο, ή κυρίως, στην αυτοδικαίωση δεν δικαιολογείται. Γιατί είναι ιδιοτέλεια».
Αυτά από τον διακεκριμένο συνταγματολόγο. Κατά τα άλλα οι κολαούζοι του ΓΑΠ ενοχλήθηκαν ότι τον αποκάλεσα βλαμμένο… είπαμε υποκριτές και πολιτικοί απατεώνες! Ομως όλοι κριθήκαμε από την κοινωνία. Και οι Φώτηδες και οι Παπαγιάννηδες και όλοι οι άλλοι βολεμένοι του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που χρόνια έζησαν σε βάρος των κορόιδων. Αλλά οι εποχές που ονειρεύονται πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ο κόσμος τους έστειλε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπου ανήκουν” ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ