• Θρίλερ με τα εργασιακά

  8:31 μμ, Κυριακή 21 Οκτ 2012 8:31 μμ, Κυριακή 21 Οκτ 2012

  Θρίλερ με τα εργασιακά

  Κυρίως τα θέματα που θα ενσωματωθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα έρθει στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με έμφαση στο μεγάλο «αγκάθι» που είναι τα εργασιακά, συζητήθηκαν στην πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Σύμφωνα με το MEGA, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απάντηση από την τρόικα για τα εργασιακά.

  Ωστόσο, υπάρχει ανταλλαγή απόψεων με την τρόικα προς θετική κατεύθυνση ώστε να παραμείνουν «παγωμένες» οι τριετίες μέχρι η ανεργία να πέσει στο 10% και είναι ένα μέτρο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό θα διατηρηθεί.

  Επίσης, φαίνεται ότι θα αποσυρθεί το αίτημα της τρόικας για «ελεύθερο» ωράριο, δηλαδή για τη δυνατότητα του εργοδότη να κατανέμει εκείνος το ωράριο εργασίας πέρα από κάποιες βασικές ώρες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, μικραίνει επίσης η απόσταση που χωρίζει τις δύο ημέρες εργασίας. Μέχρι τώρα ήταν 12 ώρες, ο χρόνος που εργαζόμενος έπρεπε να τελειώσει τη δουλειά του και να πάει να ξαναπιάσει δουλειά και αυτός πιθανότητα μειώνεται στις 11.

  Το σημείο που χρήζει σοβαρής διαπραγμάτευσης είναι οι αποζημιώσεις. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι η διατήρηση των 12 μισθών για τους εργαζόμενους που έχουν έως και 16 χρόνια στην ίδια εταιρεία και από εκεί και πέρα ως ανώτατο όριο να καταβάλλονται άλλοι έξι μεικτοί μισθοί που θα φτάνουν έως και 3.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε και γίνεται τώρα συζήτηση με χαμηλότερο τον πήχη, ενδεχομένως και κάτω των 2.500 ευρώ.

  Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι συμβιβασμός με την τρόικα τείνει να βρεθεί, και η συμφωνία με την τρόικα θα επέλθει μέσα στην εβδομάδα.

  Σημειώνεται ότι για τις εξελίξεις έχουν ήδη ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα