Το μήνυμα Μητσοτάκη για τον Δεκαπενταύγουστο – Οι αναφορές στις φωτιές και τον κορονοϊό

Αναφορές στις καταστροφές, που προκάλεσαν οι πρόσφατες φωτιές και στην απειλητική, όπως την χαρακτηρίζει, πανδημία του κορονοιού, περιλαμβάνει το μήνυμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού αναφέρει τα εξής:

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος δικαιώνει όσο ποτέ τον διπλό εορτασμό του. Γιατί ως Μητέρα του κόσμου, η Παναγία μάς προσφέρει την ελπίδα. Ενώ ως Υπέρμαχος, μάς οπλίζει με θάρρος απέναντι σε δύο παγκόσμιες δοκιμασίες: την κλιματική κρίση που κορυφώνεται και την πανδημία που παραμένει απειλητική.

Ειδικά τις μέρες αυτές, η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τις τελευταίες πυρκαγιές. Χάθηκαν περιουσίες και πράσινο. Όμως σώθηκαν οι ζωές. Είναι αυτές που θα ξαναδώσουν ζωή σε όλα. Γιατί, όπως έχουμε αποδείξει, ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τέλος σε μία νέα αρχή. Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους. Αλλά και για να γιγαντώνουν το πείσμα μας. Η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε. Με τους ενεργούς πολίτες δίπλα της, συμμαχητές στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και υγιείς, με την ασπίδα του εμβολίου πριν απ’ το φθινόπωρο.

Υποδεχόμαστε τη μεγάλη γιορτή του τόπου μας πιστοί στο μήνυμά της. Αντλούμε καινούργια δύναμη από τις ρίζες της παράδοσης. Και ανανεώνουμε την ελπίδα μας για το αύριο, κάνοντας όλο και καλύτερο το σήμερα της πατρίδας μας. Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ