Το μήνυμα του Φλώρου από την Κύπρο για τον “Αττίλα” με ρήση για τους “300” του Λεωνίδα – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με την ιστορική ρήση που έγραψε ο Έλληνας λυρικός ποιητής, Σιμωνίδης ο Κείος, στον τάφο των 300ων πεσόντων Σπαρτιατών του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, τίμησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τη μνήμη των πεσόντων ηρώων, στην μαύρη επέτειο από τα 47 χρόνια εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο.

«Η μνήμη δεν ξεθωριάζει. Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι Ήρωες αναπαύονται στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Η Ιστορία που κείται θαμμένη κάτω από το χώμα της δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί!!» έγραψε ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Twittter, προσθέτοντας «τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι» ότι δηλαδή εδώ είμαστε, υπακούοντας στα προστάγματά τους.​

Σε κλίμα συγκίνησης και ιστορικής μνήμης, έλαβε χώρα Επιμνημόσυνη Δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας καθώς και Μνημόσυνο Πεσόντων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Υπουργού Άμυνας αυτής Χαράλαμπου Πετρίδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του μεταγωγικού αεροσκάφους, τύπου Νοράτλας, το οποίο είναι παρόμοιο με το μοιραίο Νοράτλας που καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 1974 από φίλια πυρά​, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 16 καταδρομείς.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ:

· Επισκέφθηκε το «Σπίτι του Εθνοφρουρού» και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στη Λάρνακα, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο και την αποστολή του καθώς και να συνομιλήσει με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό.

· Παραβρέθηκε σε γεύμα που παρατέθηκε από το ΓΕΕΦ σε συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων στη Λέσχη Αξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρέστη και σε Εκδήλωση Μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, πριν λίγο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ