Παναγιωτόπουλος και Φλώρος στέλνουν ισχυρό μήνυμα μνήμης από την Κύπρο

Tου Χρήστου Μαζανίτη

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας δεν ξεχνά του πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του Ιουλίου του 1974 στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, που τελεί υπό κατοχή έως και σήμερα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Ιουλίου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 47η Επέτειο Μνήμης των Πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.​

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα παραστεί στην Επιμνημόσυνη Δέηση η οποία θα λάβει χώρα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Μνημόσυνο Πεσόντων στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, καθώς και σε εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επισκεφθεί το «Σπίτι του Εθνοφρουρού» και το «Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης» (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα, ενώ θα παραβρεθεί και σε γεύμα που θα παρατεθεί στη Λέσχη Αξιωματικών της «Ελληνικής Δύναμης Κύπρου» (ΕΛΔΥΚ) από τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη σε συγγενείς θυμάτων κα αγνοουμένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ