Πλεύρης στον Realfm 97,8: Ο κ. Παππάς είναι βαρύτατα εκτεθειμένος και πολιτικά και ποινικά

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η έρευνα, η οποία κάναμε, κατέληξε με στοιχεία που στηρίζονται σε sms του ίδιου του κ. Παππά, για τα οποία δεν απάντησε, σε email, σε υλικό που έχει κατατεθεί, σε διαδρομές χρημάτων, ότι πράγματι ο κ. Παππάς “έστησε” τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να μπορέσει να πάρει κανάλι ο κ. Καλογρίτσας, που να ελέγχεται από τον κ. Παππά. Προέκυψε όμως παράλληλα ότι τα χρήματα που ζήτησε ο κ. Παππάς είτε από την CCC – τα τρία εκατ. ευρώ- είτε από τον κ. Κοντομηνά το 55% του Alpha, είτε από τον κ. Μαρινάκη, που σε εσάς έκανε την καταγγελία και κανείς δεν τη διέψευσε – τα 20 εκατ. ως δάνειο- δεν ήταν λεφτά να δοθούν ως δώρο, αλλά ήταν λεφτά προκειμένου όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες να συμμετάσχουν ο ίδιοι στο εγχείρημα της δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ – channel. Η σωστή λοιπόν νομική υπαγωγή είναι ότι ο κ. Παππάς “έστησε” διαγωνισμό, παρέβη το καθήκον του, πληροφορούνταν από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό τα ποσά που θα βάλουν και ενημέρωνε τον κ. Καλογρίτσα, κανόνιζε τις συναντήσεις, ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός, του κ. Καλογρίτσα με επιχειρηματίες και ενώ γνώριζε ότι ήταν εικονικός ο φάκελος που κατέβαινε, αυτός τον δεχόταν. Στη συνέχεια, ζήτησε από τον κ. Καλογρίτσα να κάνει το Documento με ποσό του κ. Καλογρίτσα κοντά στα 3 εκατ. και να μεταφερθεί το σύνολο αυτό στον κ. Βαξεβάνη, που θα το ελέγξει η δικαιοσύνη. Όλα αυτά είναι παραβάσεις καθήκοντος. Θεωρούμε ότι και πολιτικά και ποινικά είναι βαρύτατα εκτεθειμένος ο κ. Παππάς. Όμως εμείς δεν θα κάνουμε ποτέ κυνήγι μαγισσών, από τη στιγμή που τα στοιχεία για το κομμάτι της δωροληψίας ήταν απλά και όχι επαρκή, δεν θα στείλουμε τον κ. Παππά όπως αυτός έστειλε τα 10 πολιτικά πρόσωπα στη Novartis…” ανέφερε.

“Τώρα αν αυτό χαροποιεί, με συγχωρείτε θα πω κάτι βαρύ, τον κ. Παππά, μου θυμίζει και δεν τον τιμά καθόλου εντολείς που έχουμε και είναι του ποινικού δικαίου, που χαίρονται όταν παραπέμπονται για το ένα και όχι το άλλο αδίκημα. Δεν είναι κομψό αυτό. Ο κ. Παππάς να πάει να απαντήσει αυτά που δεν δέχθηκε να απαντήσει στην επιτροπή, μας έδωσε ένα στεγνό υπόμνημα χωρίς να λέει τίποτα για την καταγγελία του κ. Μαρινάκη λόγου χάρη ή του κ. Κοντομηνά ή τα sms που ο ίδιος έστελνε στον κ. Καλογρίτσα. Να πάει εκεί που ορίζει η διαδικασία. Ο κ. Παπασταύρου πανηγυρίζει γιατί απηλλάγη και ο κ. Παππάς γιατί παραπέμφθηκε” δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ