ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Προχωρά ακάθεκτος στο πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας

Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι “μετά την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας και τα απλήρωτα δεκάωρα, προχωρά ακάθεκτος στο πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας”.

Σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται ότι “δρομολογεί την περαιτέρω υποβάθμιση των δημοσίων σχολείων, δημιουργώντας σχολεία πολλών ταχυτήτων, ενώ συγχρόνως ετοιμάζεται να τζογάρει τις επικουρικές συντάξεις για χάρη ιδιωτικών συμφερόντων. Δεν προκαλεί λοιπόν καμία εντύπωση το γεγονός ότι συνεχίζει να επενδύει σε ψέματα, για τα οποία από χθες, μετά τα εξώδικα του κ. Παρασκευόπουλου, απολογείται όλο το κόμμα του, με αφορμή την αποφυλάκιση του βιαστή των Πετραλώνων επί ημερών ΝΔ, λόγω των ευνοϊκότερων διατάξεων για την υφ’ όρων απόλυση του παλιού Ποινικού Κώδικα”.

Όπως υπογραμμίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, “όσο ο κ. Μητσοτάκης ξεδιπλώνει την αντικοινωνική ατζέντα του, τόσο θα επενδύει σε συντηρητικά αντανακλαστικά” και καταλήγουν με την επισήμανση: “Δυστυχώς για τον ίδιον όμως, ακόμα και στο θέμα της ασφάλειας που έταζε, οι πολίτες πλέον συνειδητοποιούν πως ήταν ένας ακόμα προεκλογικός μύθος, αφού με την πρωτοφανή έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας αισθάνονται κάθε μέρα και λιγότερο ασφαλείς”.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Ποινικό Κώδικα, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “σε πρώτη φάση η κυβέρνηση έχει ανατάξει το βασικό κύμα λαθών που είχαν οι εσπευσμένες και με προεκλογική σκοπιμότητα αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση” και πρόσθεσε ότι “οι συνθήκες ωστόσο διαρκώς αλλάζουν γι’ αυτό και σύντομα θα υπάρξει η τοποθέτηση της Επιτροπής Διαρκούς Παρακολούθησης Κωδίκων, ώστε να θεραπευτούν οι όποιες αστοχίες παραμένουν. Μέχρι τότε οι πολιτικοί ας σεβαστούμε τα ανθρώπινα δράματα και ας αφήσουμε τα ποινικά εγκλήματα στους διώκτες και τους δικαστές τους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ