Αμυντική Διπλωματία: Άνοιγμα της Ελλάδας και στην Ινδία

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας αλλά και εγγυήτρια δύναμη, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συνθέτοντας προτάσεις και δημιουργώντας συνεργασίες μεταξύ χωρών που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητες.

Χθες, Τετάρτη, κι ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποιούσε το τελικό στάδιο από την επίσκεψή του στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, υποδέχθηκε τον Ακόλουθο Άμυνας της Ινδίας Συνταγματάρχη Ανουπάμ Ασίς (Anupam Ashish), στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των διμερών αμυντικών σχέσεων της Αθήνας και του Ν. Δελχί.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα – τομείς κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκε η περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας σε θέματα στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ειδικότερα, ασκήσεων και επιχειρησιακών συνεκπαιδεύσεων σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, στρατιωτικής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και αντιμετώπισης υβριδικών απειλών. Οι δύο Αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τις αμοιβαίες προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα,. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ουσιαστική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων ως μηχανισμού διαχείρισης της κρίσης που επέφερε η πανδημία του Covid-19. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ παράλληλα τονίστηκε η σημασία περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας, στο πλαίσιο περιφερειακών και Διεθνών Οργανισμών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ